5 tips waarmee je het beste uit jou als ondernemer haalt

Wake up and work out - Anytime Fitness

Een goede fysieke gezondheid is belangrijk om succesvol te kunnen ondernemen

In dit artikel lees je hoe je ondanks een druk leven, waar veel ondernemers mee kampen, fit kunt blijven. Als je ondernemer bent, dan ben je waarschijnlijk wel gewend aan werken tot in de late uren, de hele dag in de weer zijn telefoneren en het beantwoorden van e-mails om 24 uur per dag op de hoogte blijven van alles wat er speelt. Om jezelf verder te ontwikkelen, lees je veel. En om alert te blijven, gaan er flink wat koppen koffie in.

Veel ondernemers offeren als het ware hun eigen fysieke conditie op en hiermee ook een deel van het succes van hun bedrijf. Zonde! Want, als je in vorm bent, is:

  • je geest helder
  • je stemming beter
  • je energie hoger

en je verwerkt informatie sneller. Je concentratievermogen is vele malen hoger en je bereikt betere resultaten. Dat wil jij toch ook?!

 

Hoe kun je zorgen dat jij fit genoeg bent om succesvol te ondernemen?

Zoals je weet is Anytime Fitness wereldwijd actief. Ook voor onze ondernemers is het bovenstaande herkenbaar. Door de omgeving waarin zij nu werken, zijn zij echter in staat om de knop om te zetten en wel prioriteit te geven aan hun fysieke fitheid. Een van die ondernemers is Guy Coffrey. Hij is franchisenemer bij Anytime Fitness en runt twee fitnessclubs in Colorado (USA). Hij geeft ons vijf tips uit eigen ervaring, waarmee ondernemers zoals jij hun lichaam in topvorm kunnen houden. Zo heb jij de lichamelijke fitheid die het succes van jouw bedrijf ten goede komt!

anytime fitness

Guy Coffey

Tip 1: Sport ‘s ochtends

Niet iedereen is een ochtendmens. Maar door vrijwel meteen nadat je wakker bent geworden te gaan sporten, stuur je jouw dag direct in de goede richting. Trainen in de ochtend helpt jouw lichaam meer calorieën verbranden gedurende de dag. De discipline die je moet opbrengen om vroeg op te staan en te gaan trainen heeft ook een positieve weerslag op jouw productiviteit. Je zorgt voor consistentie in jouw dagelijkse routine en ontwikkelt sterke gewoonten. Hier profiteer je ook in je werk van!

Guy beaamt dat het niet makkelijk is: “Ik doe het niet elke dag, maar als ik drie of vier trainingen in de ochtend haal per week, weet ik dat ik goed bezig ben.”

Hoe kun je nou zorgen dat je niet alleen start, maar er echt een gewoonte van maakt?

  • Zet jouw wekker buiten handbereik, dan dwing je jezelf om op te staan
  • Test de bij jou passende trainingsroutine uit. Kijk wat bij jou past en waar je je lekker bij voelt. Vraag ook eens iets nieuws aan een trainer. Een nieuwe oefening, een nieuw schema. Dat geeft jouw motivatie direct een boost!
  • Sla het stretchen niet over en houd de training kort en krachtig

Wake up and workout - Anytime Fitness

Tip 2: Omring je met mensen die jou inspireren

Omgaan met andere mensen die werken aan hun gezondheid helpt jou te motiveren om hetzelfde te doen.  Guy vertelt hoe dit bij hem werkt: “Ik krijg meldingen via een app dat mijn vriend Tony een flinke fietstraining heeft gedaan. Nog voordat ik wakker werd! “, zegt Coffey. Dit motiveert hem om met zijn vriend te concurreren. En het werkt. “Zulke mensen zijn van invloed op hoe je bent en wat je doet. We hebben allemaal een extra motivator nodig.”

Hij geeft 3 suggesties:

  • Wees nieuwsgierig naar wat andere mensen doen om fit te blijven
  • Gebruik apps om jou door technologie te laten ondersteunen
  • Start een langetermijnplan samen met iemand, zodat je doelen kunt delen en elkaar kunt aanmoedigen wanneer nodig

Wat ook helpt volgens Coffey, is een partner.  Iemand die jou helpt en motiveert op het goede spoor te blijven. “Sluit een pact met jouw echtgenoot of jouw vriendin,” zegt hij. “Ze kunnen je uitdagen om te bereiken wat je denkt dat onmogelijk is.”

Tip 3: Roei met de riemen die je hebt

Het gaat niet altijd zoals jij het wilt. Soms zorgt een omstandigheid er voor dat je niet naar de sportschool kunt gaan. Los dit op, gewoon thuis: daar kun je ook eens sporten. Je hoeft geen volledige set van fitnessapparatuur te hebben voor een workout. Beter iets dan niets, toch?! Coffey creëerde een thuis-workout samen met zijn persoonlijke trainer. “Het verschil tussen nul minuten training en 20 minuten training is gigantisch”, zegt hij. Inspiratie is ook volop te vinden op internet.

Tip 4: Niet overdrijven

Je vol enthousiasme storten in jouw nieuwe fitnessplan is niet zo moeilijk. Loop je te hard van stapel, dan is het risico echter groot dat je het niet volhoudt. Guy Coffey: “Ik adviseer 2-3 keer per week – in de ochtend –  te sporten, zodat je jouw plan ook waar kunt maken.”  Volgens hem is het belangrijk je te focussen op consequent trainen in plaats van te proberen te veel te doen, te snel. Immers, er zijn geen afkortingen te nemen naar het verbeteren van jouw gezondheid. De sleutel tot jouw succes is het herkennen en vieren van “kleine overwinningen” en hierop verder te bouwen.

Stel doelen om fit te blijven als ondernemer

Stel realistische doelen om fit te blijven als ondernemer

Tip 5: Laat technologie in jouw voordeel werken

Door gebruik te maken van technologische ontwikkelingen, zoals wearables en apps , creëer je nieuwe manieren om sneller gezonder te worden. Websites zoals het Anytime Fitness blog in de USA, het Anytime Fitness Benelux Blog en fit.nl bieden artikelen en video’s aan met een verscheidenheid van workouts en oefeningen. Wellness trackers zijn ook handig om jou gefocust te houden op jouw activiteit, jouw slaap- en rusttijd, jouw trainingsintensiteit en jouw verbruik van calorieën.

Anytime Fitness Blog

Anytime Fitness Blog

“Het tijdperk van mensen die excuses hebben om niet te sporten is voorbij”

Denk jij dat het bereiken en handhaven van een op-en-top lichamelijke fitheid als drukke eigenaar van een bedrijf onmogelijk is? Dan hopen wij jou met dit artikel op andere gedachten te hebben kunnen brengen. Een beetje motivatie, realistische doelen stellen en eerlijke inzet om een betere en gezondere versie van jezelf te bereiken zal jou helpen om een fittere en succesvollere ondernemer te worden.

 

Meer informatie over ondernemen als franchisenemer van Anytime Fitness in Nederland of België vind je op anytimefitnessfranchise.nl.

 

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Guy Coffey op entrepreneur.com

Print Friendly, PDF & Email

Comments