Anytime Fitness biedt goede groeikansen voor gelouterde ondernemers

In gesprek met rasondernemer John Hagen

John hagen is een ondernemer met jarenlange ervaring. In het runnen van meerdere fitness clubs. Ervaring in franchise. Hij trad zelfs toe tot de directie van een fitnessketen. Maar, toen hij zich bewust werd wat zijn werkelijke passie is, volgde hij zijn hart. En zo startte ook zijn Anytime Fitness succesverhaal. Wij vroegen hem, hoe het is om te ondernemen bij Anytime Fitness. John vertelt ons waarom hij de stap naar Anytime Fitness heeft gezet en welke tips hij heeft voor nieuwe franchisenemers.

Ervaring met een franchise concept

“Ik ben heel lang franchisenemer geweest bij Achmea Health Centers. Daar had ik zes clubs. En in 2008 ben ik in de Achmea Health Centers directie gekomen. Hier ben ik in 2012 mee gestopt.”vertelt John Hagen. “Ik ben toen gaan kijken naar wat ik leuk vind. Waar zit mijn hart? Waar zit mijn passie?”

Zie ook:  OUD DIRECTEUR ACHMEA HEALTH CENTERS BACK IN BUSINESS!

john hagen

John, Petro en Sabine heffen het glas op het succes van John Hagen bij Anytime Fitness

Het ondernemen met fitness clubs is toch wat ik het leukst vind

Toen kwam ik bij Petro terecht. In eerste instantie keek hij kritisch naar het franchise concept. “Toen ik helemaal overtuigd was en enthousiast, heb ik mij verdiept in de regels en voorwaarden. Wat zijn de franchise voorwaarden? Ook het contract heb ik doorgespit.” Dit was voor John volkomen helder. En duidelijk. Wat ik dacht?  “Dit is zo’n mooi concept, hier ga ik iets mee doen”, zegt hij kort en krachtig.

De volgende stap: het zoeken van een locatie

“Ik ben actief gaan zoeken naar een locatie. Zelf ben ik woonachtig in Apeldoorn en ik ben dus gaan kijken naar locaties vlakbij Apeldoorn. Toen kwam ik in Vaassen terecht”. Nadat hij die locatie had, heeft hij de franchise overeenkomst gesloten. “Zo is het ook gegaan in Twello, waar ik een tweede locatie vond voor een Anytime Fitness club.”

Wat kun je mensen aanraden die ook een eigen Anytime Fitness club willen starten?

“Voor mensen die in gedachten hebben om een eigen Anytime Fitness club te beginnen, denk goed na waarom je het wilt. Niet omdat je rijk wilt worden, veel geld wilt verdienen. Je moet het vanuit een passie doen, dat je mensen wil helpen met hun gezondheid. Dat je mensen wilt helpen met fitness. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan. En als je dat goed doet, vloeit daar vanzelf uit voort dat je geld verdient.”, zo geeft John aan.

Welke stappen heb jij gezet naar het openen van jouw eigen clubs?

  1. Verdiep je in het concept
  2. Neem de voorwaarden goed door
  3. Zorg dat je de ins en outs van de overeenkomst kent
  4. Wanneer dit jou aanspreekt, ga je op zoek naar een locatie
  5. Regel de vergunningen
  6. Maak voor jezelf helder wanneer je kunt starten
  7. Sluit het franchise contract
  8. En bouwen!

“Je ziet gewoon dat deze branche nog jaarlijks groeit.En het is een prachtbranche om in te werken, want je bent bezig om mensen te helpen. Met hun gezondheid. En dat geeft zoveel terug.

Ik zou het iedereen aanraden!

Is jouw interesse gewekt?

Met Anytime Fitness kun je je eigen baas zijn, zonder er helemaal alleen voor te hoeven staan. Aan de basis van ons businessmodel ligt een uitzonderlijke ervaring door leden. Clubeigenaren doen hun best om leden een ervaring van de bovenste plank te geven. Wij bieden iedereen een aangename, schone omgeving aan, ongeacht zijn of haar niveau of mogelijkheden. Onze leden kunnen genieten van een aanmoedigende sfeer die hen helpt zich in te spannen voor en te voldoen aan hun gezondheids- en fitnessdoelstellingen. Wil jij dit ook? Neem dan hier contact met ons op.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments