Dat buikje weg, hoe doe ik dat?

Hoe krijg ik dat wasbordje te voorschijn?

Voor iedereen is het verdomd hard werken om dat wasbordje te krijgen of in ieder geval om er in de buurt te komen. Vet rond je middel is het lastigste te verliezen en vaak ook het laatste beetje vet wat je lichaam zal aanwenden voor energie.

Maar er zijn een aantal handige tips die je kunt gebruiken zodat het proces van vetverliezen iets sneller verloopt. Denk nu niet dat je het alleen met deze tips gaat redden. Ze zijn bedoeld als extraatje! Bedenk je altijd dat meer dan 90% van je vetverlies wordt bepaald door je voeding en beweging. Oftewel wat je allemaal naar binnen werkt moet je er ook weer af trainen. Let daarom op je dagelijkse calorie inname.

Wat dus niet werkt:
Je verliest nooit plaatselijk vet, hoe veel buikspieroefeningen jij doet of hoe lang je ook doet planken; dat buikje raak je echt niet zo snel kwijt.

Wat ook onzin is om te stoppen met eten na 20.00 uur. Het is echt een fabeltje, dat alles wat je na deze tijd eet omgezet wordt in vet. Het gaat er weer om wat je eet na deze tijd en hoe veel.

En nee je gaat ook niet afvallen van een appel per dag, net zo min dat je meer vet krijgt van een glas melk per dag. Zes of zeven maaltijden eten per dag, werkt ook niet bij afvallen!

Maar.. wat werkt dan wel om af te vallen?
Aangezien we je net verteld hebben dat je geen vet kunt verliezen op specifieke plekken, is het van belang om je algehele vetpercentage te laten dalen. Hierbij is belangrijk dat je calorietekort moet gaan creëren. Tip, eet voldoende proteïne en probeer je cardio workouts te verminderen en vet te verliezen met krachttraining, dan is het veilig om 20-25% minder calorieën te consumeren zonder al te veel spieren te verliezen

Wat je ook kunt proberen, maar dat is voor niet alle mensen weggelegd het trainen op een nuchtere maag. Een nuchtere maag betekend als je insuline niveau laag is en je primaire bron van energie vet is. Dus meteen sporten als je wakker bent bijvoorbeeld. Het is een ideaal moment om vet te verbranden.

Je kan er ook voor kiezen om je koolhydraten die je eet, te verminderen. Vele van ons kiezen ervoor om de koolhydraten helemaal te schrappen maar dat is toch wel een methode die je altijd nog kunt gebruiken.

Wat je kunt doen is heel simpel, eet de ene dag gewoon meer koolhydraten dan de andere dag. Eet bijvoorbeeld meer koolhydraten als je gaat trainen. Een andere optie is om ervoor te kiezen om je koolhydraten in te nemen ná je training, waarmee je optimaal gebruik maakt van het anabole hormoon insuline.

Print Friendly, PDF & Email

Comments