Het snelste pinda cakeje ooit!

Binnen 1 minuut smultijd!

Wanneer we gestrest of gehaast zijn, is het wel eens verleidelijk om veel meer te eten dan je eigenlijk wil of je maakt slechte keuzes wat betreft eten.

Dat is nu net waarom dit recept voor bedoeld is. Het is niet alleen héérlijk, maar het kost maar 40 seconden van je tijd op je gehaaste dag en het is een slimmere keuze dan die andere niet zo gezonde lekkernijen.

Oké, ook dit is niet de gezondste cake maar als je je zelf eens wilt verwennen met iets lekkers dan kun je het beste dit toetje kiezen. Waarom?

  • Er zitten een aantal goede eiwitten in de pindakaas,
  • Je gebruikt ingrediënten die je normaal ook gebruikt en dus ook in huis hebt,
  • Het is eigenlijk groot genoeg om je toetje in tweeën te delen, zodat je het toetje samen met iemand kunt delen. Wel zo gezellig,
  • Het meest belangrijke: Na één cakeje heb je echt wel genoeg!

 

Welke ingrediënten heb je nodig?

Cake

1 Ei
1 Eetlepel bruine suiker
½ Theelepel bakpoeder
1 Volle eetlepel bloem
2 Lepels pindakaas

Optioneel: pure chocolade chips

Glazuur

1 Theelepel melk
1 Eetlepel poedersuiker

Bereiden

Doe alle cake ingrediënten in een grote mok, klop de ingrediënten goed door elkaar. Zet vervolgens de mok in de magnetron voor 40 seconden. Mix ondertussen de melk en de poedersuiker om het glazuur te maken. Doe het glazuur over de cake in de mok en je cakeje is klaar om opgegeten te worden. Bekijk je liever de video, dat kan natuurlijk ook!

Voedingswaarde per portie
350 calorieën, 20,7g vet, 30,8g koolhydraten, 14,5g eiwit

Laat jij ons weten wat je van het cakeje vond? 

(Exclusief pure chocolade chips)

Print Friendly, PDF & Email

Comments