Een fitte onderneming met Anytime Fitness

Anytime Fitness Franchise

Een formule waarin gemak centraal staat

Het Anytime Fitness concept is sinds 2002 actief in de USA. In 2011 is de succesformule overgewaaid naar de Benelux.  Niet alleen professionals uit de fitnessbranche vinden hun weg naar het openen van een eigen Anytime Fitness club. Steeds meer ondernemers met bedrijven in andere sectoren zoals detailhandel ervaren dat de Anytime Fitness formule een verstandige keuze is binnen het uitgebreid aanbod aan franchise mogelijkheden.

Veel franchiseformules hebben te kampen met hoge personeelslasten, veiligheidsrisico’s vanwege cash geldstromen, aan bederf onderhevige waar en strenge wetgeving. Dit maakt het moeilijker om de onderneming rendabel te houden. Ook zijn de meeste concepten van op afstand lastig aan te sturen. Dat is bij Anytime Fitness niet het geval.

De fitness clubs zijn 24 uur per dag toegankelijk zonder 24/7 door personeel bemand te zijn en kennen een aantrekkelijke prijsstelling. De compactere fitnesscentra worden dichtbij de klanten gevestigd, op ‘zichtlocaties’, ook in wijken en kleinere plaatsen. Door de operationele organisatie zijn de fitnessclubs ook op afstand te managen, naast andere (ondernemers)activiteiten.

Wist je dat 55% van de franchisenemers bij Anytime Fitness multi-clubowner is?

Dat is het bewijs dat de formule perfect is voor het op afstand exploiteren. Een van deze ondernemers is Mirjam Sariman-Luitjens. Zij is een telg uit een echte (franchise-)ondernemersfamilie.

Het creëren van een uniek winkelcentrum dat een aantrekkingskracht heeft in de regio. Dat is de missie van het familiebedrijf Luitjens Retail. Opgericht in 1976 en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf  met meer dan 130 personeelsleden. Het bedrijf is actief binnen meerdere franchiseconcepten, waaronder ook Anytime Fitness Axel.

mirjam sariman

Mirjam Sariman-Luitjens – Franchisenemer bij Anytime Fitness

De formule en de lagere personeelslasten staan aan de basis van het succes

Het meest aansprekende van het concept is voor Mirjam het persoonlijke. “De meeste clubs zijn wat kleiner en dat vind ik persoonlijk ook prettiger. Je hoeft ook niet continu personeel in te zetten. In de echte daluren bied je wel toegang tot de club, zonder dat je hier personeelskosten voor moet maken. Dat zorgt dat je een rendabeler bedrijf hebt, wat de leden ten goede komt.” Haar vestiging in Axel – een relatief kleine plaats – is een succes. “Dat komt door de formule en de lagere personeelslasten.”

investeren anytime fitness

Investeren in een Anytime Fitness vestiging is een investering in succes van jouw onderneming.

Lift mee op het succes

De belangrijkste kenmerken van de succesvolle franchiseformule zijn:

  • Ondernemen met een beperkt eigen risico
  • Snelle winstgevendheid
  • Uitgebreide ondersteuning en scholing op het gebied van sales, marketing en retentie
  • Individuele coaching
  • Ambitie bij elke club om binnen 6 maanden het break-even punt te bereiken
  • Financiële stabiliteit

Wanneer jij met jouw bedrijf mee wilt groeien binnen de Anytime Fitness formule, gaan wij graag met jou in gesprek.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments