Wat is er gekomen van de fitnesstrends van 2016?

wearables, fitnesstrend van 2016?

Heb jij fanatiek deelgenomen aan deze trends in de wereld van fitness?

Jaarlijks – aan het begin van het jaar – maakt het American College of Sport Medicine (ACSM) de fitnesstrends bekend. Hierbij worden specialisten uit de fitnessbranche gevraagd wat hun verwachting is van de trends in het komende jaar. Aan het onderzoek deden 2.833 fitness professionals van over de hele wereld mee. Hierbij werden 40 verschillende trends aangeboden waarvan zij bij elke trend hebben aangeven in hoeverre deze van toepassing zou zijn voor 2016 (op een schaal van 1 tot 10).

Wearables: de trend van 2016?

Volgens de professionals was de belangrijkste trend van 2016 Wearable Technology. Deze trend is op nummer één binnengekomen in de top 20 en heeft de nummer 1 positie overgenomen van Body weight training.

Dit zijn de 6 trends die het helemaal zouden worden in 2o16. En we vragen ons af: heb jij deze trends fanatiek gebruikt?

1. Draagbare technologie (wearables)

Je wordt er niet gezonder van, maar fitnesstrackers, smartwatches, hartslagmeters en gps-volgsystemen kunnen je wel ondersteunen bij je pogingen daartoe. De Fitbit, Polar Loop, koppelingen met smartphone, apps…

We zijn benieuwd, of jij wearables gebruikt bij jouw trainingen. En welke.

2. Body Weight Training

Trainingen met je je eigen lichaam als gewicht, zonder apparaten dus. Push-ups, sit-ups en niet te vergeten: planking. Overal te doen, dus geen sportschool nodig. En toch het beste te doen, als je het in jouw trainingsprogramma integreert. In een fitnessclub train je nou eenmaal beter dan thuis. En gedisciplineerder.

Train jij zonder apparaten? 

ody Weight Training, fitnesstrend van 2016?

3. High-Intensity Interval Training (HIIT)

HIIT is een korte training met een intervalkarakter. Je beweegt zeer intensief gedurende een korte periode en afgewisseld met kleine pauzes. Denk aan trainingen als GRIT, small group training, Funxtion, Bootcamps. Een ding is zeker: het is erg effectief.

Maar, is deze trend bij jou een vastigheid geworden?

4. Krachttraining

De ontwikkeling van spierkracht met behulp van apparaten en gewichten. Lekker old skool dus. De basis voor gewichtsverlies en figuurverbetering.

Heb jij de stap naar de gewichten gezet?

5. Yoga

Voor wie een afkeur heeft van zweetlucht, dreunende muziek en fanatiek motiverende instructeurs een prima manier om lichaam en geest in balans te brengen. Met een druk leven een ideaal moment om even tot jezelf te komen. Ontstressen. Ontspannen.

Ben jij tegenwoordig ook in de zaal te vinden voor relax-oefeningen?

Yoga, fitnesstrend van 2016?

6. Hardlopen

Hardlopen is natuurlijk ook een prima manier om je rolletjes kwijt te raken en jouw figuur te verbeteren. Mits je voeding goed is. En let dan wel op dat je het goed doet – je ziet zo vaak mensen langs de weg rennen… althans, daar moet het op lijken. Blessures liggen op de loer. En dan beland je weer op de bank.

Trek jij regelmatig de hardloopschoenen aan?

Deel het met ons!

Laat ons weten, welke trends bij jou het niveau van trends ontstegen zijn. Wat kun je anderen aanraden?

Print Friendly, PDF & Email

Comments