In gesprek met Franchiseneemster Mirjam Sariman

Anytime Fitness Axel

Hoe is het om te ondernemen met Anytime Fitness?

Mirjam Sariman is franchisenemer van Anytime Fitness. Zij runt de club in Axel, Zeeland. Wij spraken haar over haar keuze voor Anytime Fitness. “Na jarenlange ervaring in de fitnessbranche heb ik een paar jaar een uitstapje gemaakt naar andere functies. Toch bleef de fitnessbranche mijn hart sneller doen kloppen, dus toen de mogelijkheid zich voordeed om een mooie fitnessclub te starten in de plaats waar ik opgegroeid ben was de keuze snel gemaakt. Het is mijn passie om mensen te helpen gezond te worden en blijven, zowel fysiek als mentaal. Daarom wil ik van Anytime Fitness Axel een tweede thuis maken voor mijn leden!”

Hoe keek jij tegen de markt aan, Mirjam?

“Voor ik ging starten, was de markt voor mij eigenlijk heel helder. Het was voor mij vrij snel duidelijk dat het in Axel heel realistisch was om een eigen fitnesscentrum te openen. Ik ben hier opgegroeid. Niets mooier dan in jouw thuisstad een eigen bedrijf te hebben!”

Ben jij zelf nog veel op de vloer aanwezig?

“Ik ben zeker op de vloer aanwezig. Ik kan dat ook aanraden. Zeker in het begin. Het is goed om zelf veel op te vloer te staan en te kijken, te zien wat er gebeurt. Voeling houden met jouw leden is heel belangrijk. Als eigenaar ben je toch een van de gezichten, zo niet het voornaamste gezicht, van jouw club. Die zichtbaarheid vind ik zeker belangrijk.”

Anytime Fitness Axel

Een kijkje binnen bij Anytime Fitness Axel

Is het verstandig om een Club Manager in te zetten?

“Ja, je kunt zeker die keuze maken. Ik zou dan wel iemand inzetten die veel ervaring heeft op dat gebied. Je kunt dan als eigenaar meer op de achtergrond aanwezig zijn en je met die zaken bezighouden. Dat is natuurlijk echt jouw eigen keuze en die mogelijkheid is er ook wel. Ook ik heb die keuze gemaakt.

Wat spreekt jou het meeste aan, aan het concept van Anytime Fitness?

“Dat is het kleinere, het persoonlijke. De meeste clubs zijn wat kleiner en dat vind ik persoonlijk ook prettiger, voor het contact met de leden. Ik vind het ook erg goed dat je niet continu personeel in hoeft te zetten. In de echte daluren bied je wel toegang tot de club, zonder dat je hier personeelskosten voor moet maken. Dat zorgt dat je een rendabeler bedrijf hebt, wat de leden ten goede komt.”

Je bent gevestigd in een kleinere plaats; had je voorheen gedacht dat er plaats is voor zo’n fitnessclub?

Axel ligt in Zeeland, in Zeeuws-Vlaanderen, dicht bij België. Axel maakt deel uit van de gemeente Terneuzen. De stad telde op 1 januari 2016 7.823  inwoners. 

“Normaal zou je hier niet zo makkelijk een goed fitnesscentrum neer kunnen zetten. Maar, met dit concept dus wel, omdat je jouw personeelskosten flink lager kunt maken.

Het is jouw passie om mensen te helpen gezond te worden en blijven?

“Gezondheid wordt steeds belangrijk. Mensen beseffen het belang ook steeds meer. Een goede gezondheid is goud waard. En daar draag ik in Axel graag mijn steen aan bij, samen met mijn team.”

anytime fitness

Mirjam Sariman, Franchineemster Anytime Fitness Axel

Wat is het grootste compliment dat je hebt gekregen?

“Als men zich hier welkom voelt, voor het eerst. Men voelt zich niet bekeken en komt graag sporten. Dat is voor mij erg fijn om te horen!”

Bedankt Mirjam, veel succes met jouw club!

Print Friendly, PDF & Email

Comments