Gezonde bagels

Bagels slecht? Met deze gezonde topping en de juiste bagel toch echt niet.

Bagels hebben een slechte reputatie. Tuurlijk, sommige bagels zitten inderdaad tjok vol met geraffineerde koolhydraten, suikers en weinig calorieën. Maar als je de juiste keuzes maakt wat bagels betreft, kan een bagel juist een super gezond ontbijt, snack of lunch zijn. Door graan bagels te combineren met proteïne, gezonde vetten en vers fruit en groenten, krijg jij een gezonde maaltijd!

Maar wat doe je nu eigenlijk op zo’n bagel? We laten je onze vijf favoriete, gezonde bagel combinaties  zien. Deze bagels liggen tussen de 200 en 300 calorieën en zijn gemaakt met heerlijke gezonde toppings waardoor je zonder zorgen een lekkere bagel kunt eten. We hebben 4 varianten op een rijtje gezet voor je:

Honing-blueberry

Smeer twee eetlepels roomkaas op beide halve geroosterde granen bagels. Bestrooi twee eetlepels blueberries erover heen en als laatste doe je een vleugje honing over je bagel voor een lekkere zoete smaak.

Per halve bagel: 196 calorieën, 7,8 gram vet, 24 gram koolhydraten, 7,7 gram proteïne.

1

Power proteïne bagel

Besmeer twee eetlepels hummus op elke helft van je geroosterde granen bagel. Bestrooi ook deze bagel met zwarte bonen en als finishing touch doe je er een beetje fijngehakte koriander over.

Per halve bagel: 234 calorieën, 3,8 gram vet, 37 gram koolhydraten, 13.5 gram proteïne.

2

Rasberry-lime Bagel

Mix in een kleine kom twee eetlepels roomkaas, de schil en het sap van een halve limoen en een halve theelepel honing. Smeer de mix op een halve geroosterde granen bagel, leg vervolgens  10 – 12 rasberries op je bagel en bestrooi nog een beetje schil van de limoen over je rasberries. Als je dat lekekr vindt natuurlijk.

Voeding per halve bagel: 255 calorieën, 8,6 gram vet, 37 gram koolhydraten, 9,1 gram proteïne.

3

Zonnige tomaat bagel

Smeer twee eetlepels gebrokkelde geitenkaas op elke helft van je geroosterde granen bagel, leg er ongeveer 6 halve goudkleurige cherry tomaatjes op (deze zijn zoeter dan de rode cherry tomaatjes). Bestrooi je bagel met fijngehakte peterselie voor de extra smaak.

Per halve bagel: 269 calorieën, 4,8 gram vet, 46.9 gram koolhydraten, 14,8 gram proteïne.

4

Goddelijke groene bagel

Maak van een helft van de avocado een spread en smeer dit over elke helft van je granen bagel. Leg er vervolgens een handje vol baby spinazie blaadjes op en een aantal komkommerschijfjes. Doe er voor de smaak een beetje zout en peper overheen.

Per halve bagel: 268 calorieën, 15,1 gram vet, 25,4 gram koolhydraten, 9,8 gram proteïne.

5

Welke bagel is jouw favoriet?    

Print Friendly, PDF & Email

Comments