Goede voornemens volhouden doe je zo

goede voornemens

10 tips om jouw goede sportvoornemens vol te houden

Het nieuwe jaar is natuurlijk het moment om te starten met je goede voornemens, maar hoe zorg je er nou voor dat je ze dit jaar echt volhoud? Misschien ben je nu nog aan het genieten van een oliebolletje of sta je alweer te proosten op een nieuwjaarsborrel… het echte leven is toch echt weer begonnen en dus is het tijd om al die goede voornemens waar te maken.

Ga niet meteen drastisch je levensstijl aanpassen. Doe het stap voor stap. Gezonder eten, stoppen met roken en alcohol en drie keer per week sporten. Goede voornemens mislukken vaak omdat mensen niet consequent zijn. Maak afspraken met jezelf, schrijf ze op in je agenda en motiveer je om jouw planning uit te voeren. Je nieuwe voornemens moeten onderdeel worden van je dagelijks leven. Maak dus extra tijd vrij om boodschappen te doen, te sporten, te koken of je administratie bij te houden. En blijf jezelf afvragen waarom je bent gestart. Houd de gewenste resultaten altijd goed voor ogen.

Weet je trouwens wat de meest genoemde goede voornemens voor 2017 zijn? Meer sporten en bewegen, gezond(er) leven en eten en zelfontwikkeling: de top 3 van goede voornemens voor 2017 is compleet gericht op onszelf. Ook afvallen wodt vaak genoemd…

Wil jij dit jaar afvallen? Doe het gezond!

Heel veel mensen vallen op een verkeerde manier af, zegt internist en hoogleraar obesitas Liesbeth van Rossum van het Centrum Gezond Gewicht tegen RTL Nieuws. “Ze beginnen met een crashdieet, en ja, dat werkt altijd op de korte termijn, welk dieet je ook volgt. Het zijn namelijk diëten waarbij je heel weinig calorieën binnenkrijgt. Maar pas op, ze zijn erg ongezond.”

“Je lichaam verzet zich ertegen. Dat gaat zich aanpassen en gaat vervolgens weer signalen geven dat je honger hebt. Je krijgt meer trek, en tot overmaat van ramp gaat je verbranding omlaag. Zelfs een jaar later staat het lichaam nog in de verkeerde stand.”

afvallen

Jojoën is niet gezond

Jojoën is heel slecht voor je

En zeker als je het vaker doet, is dat heel slecht voor je, zegt Van Rossum. “Dat jojoën is heel ongunstig voor je lichaam. Je spiermassa wordt aangetast, je loopt het risico om nog dikker te worden en zelfs obesitas te krijgen. Dus wij adviseren om gewoon gezond te leven, en om te gaan bewegen, maar dan op een leuke manier. Dan hoef je niet iedere januari opnieuw te beginnen.”

Leef gezond, ga bewegen, op een leuke manier

anytime fitness

Bij Anytime Fitness is sporten effectief en leuk

Meer sporten en bewegen?

Er zijn tal van voordelen te noemen, waarom het goed is om meer te bewegen. 30 minuten per dag is in ieder geval wel het minimum om te bewegen. Dat vind je ook terug in de Norm Gezond Bewegen. Wil je echt iets bereiken, is het belangrijk een aantal keren per week intensiever te sporten. Ideaal is het om hiervoor naar een fitnesscentrum te gaan. Je hebt geen last van weersinvloeden en je vindt er meer variatie. Bij de Anytime Fitness clubs ben je ook niet aan een tijd gebonden. Zo kun jij gaan wanneer jij wilt. En ben jij nog niet zo ervaren? Binnen de bemande uren staat een trainer voor jou klaar.

Wij zijn altijd open

Wij passen bij je drukke schema en actieve levensstijl. Met je lidmaatschap kun je trainen wanneer het jou het beste uitkomt: overdag, ‘s avonds of zelfs ‘s nachts! Onze clubs zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar open.

 

 

10 tips om te starten of de draad weer op te pakken

Om te starten met fitnessen, of om de draad in het nieuwe jaar weer op te pakken, geven wij jou 10 tips.

 1. Bouw op, loop niet meteen te hard van stapel. Stel een trainingsprogramma op, samen met jouw trainer.
 2. Plan jouw trainingen in. Zet jouw trainingen in je agenda, net zoals andere afspraken, zodat er niets tussen komt.

anytime fitness

 1. Investeer in goede sportkleding en -schoenen. Niet alleen omdat je je beter voelt in mooie kleding; zorg voor kleding en schoenen waarmee je lekker traint en die bijdragen aan jouw succes.
 2. Bereid je altijd goed voor, zodat je ook echt gaat. Pak jouw sporttas de avond voor je training al in en zet deze bijvoorbeeld klaar in de gang.
 3. Spreek regelmatig met een trainer af, zodat je effectief blijft trainen. Een personal trainer is ook een aanrader!
 4. Samen sporten is voor veel mensen een goede manier om gemotiveerd te blijven; regel dus een trainingsmaatje. Dit artikel over samen sporten onderstreept dit.
 5. Betrek je gezin erbij. Voor motivatie, om elkaar te steunen, maar ook omdat een levensstijl wel gedeeld moet worden.
 6. Muziek: dat traint prettiger. Dat is ook een van de redenen waarom groepslessen zo goed vol te houden zijn.
  Als je wilt trainen met muziek, helpt deze pagina met de Top 100 Workout songs jou goed op weg!
 7. Varieer. Doe niet steeds hetzelfde en blijf jezelf prikkelen.
 8. Stel niet uit, start… en je krijgt bij Anytime Fitness tot 18 januari 2017 één maand gratis!
anytime fitness

Start nu en krijg 1 maand gratis (geldig t/m 18 januari 2017).

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments