Wil je een hoger bedrijfsresultaat? Met deze 6 tips los je de belangrijkste klantfrustraties op

Anytime Fitness zorgt dat je je thuis voeltAnytime Fitness zorgt dat je je thuis voelt

Hoe het Anytime Fitness Concept zorgt dat leden langer lid blijven

Vaak lopen klanten bij fitnesscentra tegen belemmeringen aan. Hierdoor verliezen ze de motivatie. En uiteindelijk zeggen ze op. Hieraan liggen 6 kernfrustraties ten grondslag. Wij laten jou in dit blog zien hoe het Anytime Fitness concept deze frustraties heeft opgelost. Als ondernemer is het van levensbelang om klanten langer klant te houden. Hiermee verhoog je jouw bedrijfsresultaat en de continuïteit van jouw bedrijf.

Dit zijn de frustraties die klanten ervaren

  • Het is net niet goed!
  • Ik kan niet sporten wanneer ik wil
  • Het dagelijks leven staat in de weg
  • Gezondheid is duur
  • Niet weten hoe te moeten trainen
  • Ik durf niet te trainen

Laten we deze belemmeringen eens nader bekijken. En ook de oplossingen hiervoor geven.

Frustratie 1: Het is net niet goed

Een grote frustratie van klanten is dat de meeste fitnessclubs niet bij hun passen en gedwongen worden te betalen voor diensten die ze niet gebruiken en zich ongemakkelijk voelen met het beleid. In deze korte video laten wij zien hoe Anytime Fitness dit oplost.

Frustratie 2: Ik kan niet sporten wanneer ik wil

Bij ons hebben leden letterlijk de sleutel tot de clubs in hun hand. Ik hoor je al denken, “hoe zit dat dan met veiligheid?” Wel, al onze clubs worden bewaakt door een geïntegreerd toegangs- en beveiligingssysteem. Dit wil zeggen dat je alleen binnen kan als je een Anytime Fitness toegangssleutel hebt. De club wordt 24/7 gemonitord zodat de klant zich nooit zorgen hoeft te maken en in alle rust kan trainen in zijn eigen tijd.

Frustratie 3: Het dagelijks leven staat in de weg

Deze frustratie is te zien als de kloof tussen ‘gezond gedrag’ en ‘gezonde levensstijl’ . Een probleem bij veel clubs is het opzegpercentage. Wanneer we kijken naar de reden dat mensen opzeggen horen we vaak: “ik kom niet vaak genoeg, het is zonde van het geld”. Na diepere analyse kwamen we erachter dat mensen simpelweg problematiek ervaren met het écht omschakelen van hun levensstijl omdat het ‘leven’ in de weg staat.

Denk maar aan:

“Vandaag ben ik op visite bij m’n moeder aan de andere kant van het land dus, daar ligt mijn sportclub niet en kan ik vandaag niet trainen. En overmorgen heb ik een feestje ver weg van huis. Dan kan het ook niet”. Of deze: “Ik werk best wel ver van waar ik woon en heb geen zin meer om na die lange rit nog te gaan sporten”.

Herkenbaar? 

Dat probleem losten we op door elk lid toegang te geven tot elke club. Overal. Als fitnessclub met duizenden vestigingen, zijn we dus precies daar waar de klant ons nodig heeft. Trainen kan daarom dichtbij huis of in de buurt van waar iemand werkt. Of op vakantie. Op zakenreis? Ook geen probleem! Je hoort het goed. 1 sleutel, 1 abonnement en je kunt wereldwijd sporten, zonder extra kosten. Dit verhoogt de retentie enorm.

Ons credo: verrassend persoonlijk met klanten omgaan omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in al onze klanten. Dan voelen mensen zich thuis!

Marc Bossers, Franchise Coach van Anytime Fitness Benelux, geeft zijn ultieme

Frustratie 4: Gezondheid is duur

Het is een feit. De meeste mensen heb geen écht idee van wat ze uitgeven en vinden een lidmaatschap bij de fitness vaak te duur zonder te weten dat ze maandelijks zo’n enkele tientjes uitgeven aan kopjes koffie.

Daarom kost een lidmaatschap nooit meer dan:

  • Een dagelijkse cappuccino bij de lunch
  • Een gemiddeld bezoekje aan je favoriete kapper
  • Een gemiddelde rekening van een mobiele telefoon

Door meer waarde te bieden dan mensen denken en onze leden toch een high end-clubgevoel te geven, staan onze leden ook altijd versteld van de prijs van een lidmaatschap in onze luxueus uitziende clubs.

Frustratie 5: Ik weet niet hoe ik moet trainen 

De meeste mensen weten totaal niet hoe ze beginnen aan de start van een gezonde levensstijl. Een personal trainer is te duur. Maar, ze hebben wel dringend behoefte aan intensieve persoonlijke begeleiding.  Sterker nog, de reden dat de meeste mensen afhaken is omdat ze geen succeservaring ervaren doordat ze geen kennis en ondersteuning krijgen. In de meeste clubs krijg je een intake, een schema en verder zoek je het maar zelf uit.

Om dit te ondervangen hebben we gezorgd dat er gedurende bepaalde dagdelen een gecertificeerde fitness instructeur of Personal Trainer aanwezig is. De klant heeft dus het gevoel steeds persoonlijk begeleid te worden, wat cruciaal is om grenzen te verleggen en ver weg te blijven van oude fitness routines. Onze coaches geven systematisch de training een andere wending. Zo blijft de succes ervaring optimaal. De klant blijft komen. En de kans is groot dat deze uiteindelijk een ambassadeur wordt.

Frustratie 6: Ik durf niet te trainen

Het klinkt misschien raar. Toch is dit één van de minst uitgesproken, maar meest diepgewortelde angst en frustratie van ieder mens in de fitness. Of je nu een man bent met een bierbuikje dat niet naast die afgetrainde adonis wil staan, een meid met overgewicht die zich schaamt om in een topje op de loopband te staan of een jonge kerel die nog geen spiermassa heeft en onzeker is over waar te beginnen. Mensen durven niet te trainen!

Daarom vinden mensen het prettig om in de latere uren te trainen, weg van de primetime drukte. Is dat wel veilig? We horen vaak dat in clubs die laat open zijn, mensen geïntimideerd zijn door andere klanten. En dan blijven ze weg. Wij ervaren dit bij onze clubs wereldwijd niet. Dat komt door onze veiligheidssystemen. Hiermee worden onze sporters 24/7 gemonitord en hoeven ze zich nooit zorgen te maken over hun veiligheid.

 

Zie jij kansen om te gaan ondernemen bij Anytime Fitness?

Ben je rijp te werken in de leukste en snelst groeiende sector van de wereld? Wil jij ook graag je eigen baas zijn, zonder er alleen voor staan?  Dan adviseren wij jou om contact op te nemen met Isabelle Lietaer. Zij vertelt jou hoe het stappenplan tot franchisenemer bij Anytime Fitness precies in zijn werk gaat, van start tot finish.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments