Nog niet het gewenste effect? Doe meer aan krachttraining!

Krijg je nog steeds niet het gewenst effect, maar let je wel al op je voeding en sport je regelmatig?

Krachttraining

Van krachttraining krijg je meer energie, je slaapt beter en hebt minder last van stress. Maar er zijn nog meer redenen waarom je meer aan krachttraining zou moeten doen.

 1. Voorkom blessures
  Met krachttraining voorkom je blessures. Verschillende studies laten zien dat niet alleen de spieren sterker worden, maar ook pezen en banden, bijvoorbeeld de enkel- en kniebanden. Dat betekent dat je minder gevoelig bent voor spierscheuringen en andere blessures.
 1. Je stofwisseling krijgt een boost
  Je ziet al een hele verbetering in je ruststofwisseling na een paar keer trainen met gewichten en dumbells. Als je in rustmodus bent, verbrandt je spiermassa nu eenmaal meer energie dan vet. Krachttraining is dan ook de perfecte manier om je rustmetabolisme op te krikken.
 1. Het versterkt je snelle spiervezels
  Door krachttraining versterk je je snelle spiervezels, zo kun je hoger springen of sneller sprinten. De spiervezels zijn verantwoordelijk voor bewegende kracht. Het resultaat: je zal merken dat je sneller kan sprinten tijdens je volgende hardloopsessie en hoger kan springen bij een volleybal wedstrijd.
 1. Je flexibiliteit wordt verhoogt
  Er wordt vaak gedacht dat krachttraining je juist stijver maakt, maar inmiddels hebben verschillende onderzoeken het tegendeel bewezen. Stretchen is niet de enige manier om flexibeler te worden. Simpelweg je spieren trainen, heeft hetzelfde of zelfs een sterker effect als stretchen.
 1. Snel resultaat
  Als je twee tot drie keer per week aan krachttraining doet geeft dat snel resultaat. Je zult binnen een maand al je spieren vorm zien krijgen en daarvoor hoef je echt geen honderd kilo te liften. Kies voor een lichter gewicht, want zelfs dat kan al effectief zijn bij het opbouwen van spieren. Zolang je spieren vermoeid raken is het goed!

Wanneer ga jij beginnen aan je krachttraining?

Print Friendly, PDF & Email

Comments