Meer calorieën verbranden? met deze 5 tips haal je meer uit je workout

calorieën verbranden

Hoe je meer uit jouw fitness training haalt: 5 tips.

Fitness zorgt voor een betere gemoedstoestand, een beter zelfbeeld en betere prestaties op werk. Ook werkt het stressverminderend. Door regelmatig te bewegen, in een fitnessclub zoals de Anytime Fitness clubs, functioneer je dus beter. Zowel thuis als privé. Het is alleen wel noodzakelijk om je workout ook effectief te houden. Teveel afleiding (meer kletsen dan trainen), of te weinig inzet (“Ik ben al blij dat ik er ben”) zorgen ervoor dat je weliswaar weer een keer geweest bent, maar dichter bij je doelen ben je niet gekomen. Met deze 5 tips helpen wij jou meer uit jouw workouts te halen. Zo ga je meer calorieën verbranden.

 

Tip 1: Variatie

Je haalt betere resultaten als je af en toe verandert van type oefening en intensiteit. Bij elke verandering moet je lichaam extra hard werken om zich aan te passen, en dat heb je nodig. Ben je zelf in staat om je elke paar weken te prikkelen met nieuwe oefeningen, met een hogere intensiteit, chapeau! Lukt dat niet zelf en heb je een stok achter de deur nodig, wacht dan niet langer en vraag je trainer in de club om hulp en advies.

Meer calorieën verbranden doe je zo!

Laat een Anytime Fitness trainer jou helpen

Tip 2: Train gefocust, zo zal je meer calorieën verbranden

Flesjes water vullen, bijkletsen tussen twee oefeningen door (net iets te lang), even naar de wc – het zijn allemaal onderbrekingen die ook later kunnen. Bovendien gaat je hartslag er weer van achteruit, terwijl je die juist op peil wil houden. Dus houd focus op je resultaat. Heb jij hier hulp bij nodig, zorg dan dat je trainer jou een uitdagend trainingsschema maakt, dat je strikt volgt.

Tip 3: Train met motiverende muziek

Sporten met muziek geeft alleen maar voordelen. Je workout is minder saai, je doet nét dat trapje harder en je houdt de training langer vol. Daarmee verbrand je meer calorieën. Kies muziek waar je een goed gevoel van krijgt, die je een boost geeft. En wissel regelmatig van playlist.

Een onderzoek aan de University of Wisconsin zette twee groepen sporters op de fiets: een met muziek en een zonder. De groep die een stevige beat in zijn oren had, werkte harder en verbrandde bijna 10 procent meer kcal.

Tip 4: Train samen

… en dan liefst met iemand die net iets beter is dan jij. Uit een recent onderzoek blijkt dat mensen die met een partner sporten waarvan ze denken dat die net iets fitter en sterker is, hun workout tot 200 procent intenser maken. Dat samen sporten betere resultaten geeft, daar hebben wij al eerder aandacht aan besteed. En als je met je partner sport, is dat ook gezond voor jullie relatie.

samen sporten

Samen sporten geeft betere fitheidsresultaten en verbetert jullie relatie.

Tip 5: Drink één kopje koffie voor het sporten

Cafeïne helpt niet alleen je metabolisme de hoogte in, het is ook bewezen dat de stof je prestaties bevordert. Het sporten voelt minder zwaar aan, waardoor je vanzelf langer en harder door kan gaan. Zo ga je meer calorieën verbranden. Maar opgelet: te veel cafeïne is ook niet gezond, dus hou het bij één kopje voor het sporten.

Meer kcal verbranden

Meer kcal verbranden? Drink 1 kop koffie voor je workout.

Koud water drinken zou ook helpen?

Met bovenstaande tips ga jij meer calorieën verbranden. Zo bereik je betere resultaten, zeker als je jouw trainer je laat helpen om het ideale schema voor jou samen te stellen. We kwamen overigens nog een tip tegen. Benieuwd of die werkt…

“Hoe kouder het water dat je drinkt is, hoe meer je lichaam verfrist zal worden. Je zal je workout langer kunnen volhouden en het geeft je metabolisme een boost. Je lichaam moet harder werken om het water op lichaamstemperatuur te brengen en dat betekent dat je meer energie nodig hebt en dus meer calorieën verbrandt. Let op: zorg wel dat je geen brain freeze krijgt.”

Zou deze tip ook werken? Laat het ons weten!

Print Friendly, PDF & Email

Comments