Mojito, de gezonde variant

De Mojito light, drink je cocktail zonder zorgen

Cheers! Op de langere dagen en de gezellige avonden relaxen in de tuin met wat gezelligheid van je vrienden erbij. Als jij houdt van alcoholische drankjes, weet je ook dat de meeste drankjes met alcohol in, vol zitten met suikers. Met een paar slimme keuzes en vervangingen kun je de inname van suikers en calorieën verminderen! Zo hoef je je iets minder schuldig te voelen en kun je lekker genieten van je cocktail.

Kies voor een lekkere Mojito, want dat is nog altijd beter dan een biertje, rum-cola of een andere cocktail die rijk is aan calorieën. Want zeg nou zelf, alle cocktails zitten eigenlijk vol met ingrediënten die ontzettend veel suikers bevatten.  Als je voor een Mojito gaat, ga je voor verse ingrediënten die je in je Mojito stopt zoals munt en limoen en daarbij komt dat je je glas naast de rum, vult met spa rood. Limoen niet je favoriete stuk fruit, kies dan voor een ander lekker stuk fruit en stop deze in je Mojito, zo maak je bijvoorbeeld met aardbeien een Mojito Strawberry.

Nog 1 tip: Beperk het aantal lepeltjes bruine suiker in je drankje, maar geef dan speciale aandacht aan het stampen van de suiker met de blaadjes en de limoen of het andere fruit dat je kies want suiker blijft een belangrijk element om de mint smaak in Mojito’s nog meer te proeven, alleen is het minder gezond.  Dus wij zeggen stampen maar, dan hoef je minder suiker te gebruiken!

De Mojito is super makkelijk om te maken:

Het recept voor een verse fruit Mojito:

Ingrediënten voor 1 Mojito:

  • 2 lepels limoen sap of 4 partjes limoen
  • 6-8 munt blaadjes
  • 1,5 cl light rum
  • 1 theelepel bruine suiker
  • Vers fruit
  • Spa rood
  • Stamper

Hoe maak ik de Mojito?

Stop de munt, limoen sap, het fruit en de suiker in een hoog glas. Stamp met een stamper goed op de muntblaadjes, het limoensap of de limoenpartjes en de suiker. Mix het met een lange lepel goed door elkaar. Vul het glas driekwart vol met ijs. Schenk de rum in en vul het glas tot aan de top met spa rood.  Geniet van je Mojito en van een heerlijke zomerse avond!

Deze Mojito bevat 100 calorieën, wat stukken minder is dan de meeste andere calorieën die in cocktails zitten. Proost!

Print Friendly, PDF & Email

Comments