Motivatie, 3 manieren om deze hoog te houden tijdens je workout

anytime fitness

Hoe je jouw motivatie snel verhoogt

We hebben allemaal de neiging om af en toe vals te spelen. Je smokkelt bij je aantal herhalingen, doet een set minder of rent net wat minder hard…  Heel menselijk. Maar, om je doelen te bereiken of vast te houden, heb je die extra inspanning wel nodig. Je krijgt het niet cadeau! Daarom hebben we 3 manieren voor jou, die je helpen jouw motivatie hoog te houden tijdens je workout:

  1. Gezonde competitie
  2. Weddenschap
  3. Schakel een expert in

We lichten dit hieronder toe.

 

Maak er een vriendschappelijke wedstrijd van

Zelfs als je geen competitief karakter hebt, kan het een grote motivator zijn om samen met een vriend(in) te trainen. De praktijk wijst uit dat veel mensen nét die extra mile gaan, wanneer ze samen trainen. Je wilt je natuurlijk niet laten kennen. Pas wel op voor teveel afleiding; spreek de laatste roddels maar door ná de training 🙂

anytime fitness

Wedden dat?!

Nee, je hoeft niet naar het casino. Maar een wedje maken met je sportmaatje is natuurlijk wel leuk. Daag elkaar uit. Organiseer een challenge. Een 30 dagen plank-challenge of een burpee-burnout is natuurlijk altijd leuk. Én je wordt er nog fitter van. Verbind er een leuke tegenprestatie aan. Degene die afhaakt, trakteert de ander op een etentje. Een toffe motivatie om de ander te verslaan!

Schakel de hulp van een expert in

Veel mensen denken dat ze geen persoonlijke trainer nodig hebben. Ze denken te weten wat ze doen… maar met een trainer werken, draagt ertoe bij dat je beter je doelen haalt. Zo’n trainer maakt jouw workout uitdagender, gevarieerder en effectiever. Hij of zij let op de details. En die maken nou net het verschil!

Anytime Fitness Personal Training

 

Heb jij nog een leuke tip?

Samen sterk. Deel hier of op onze social media jouw tip voor een hogere motivatie!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments