5 tips voor ouders om toch even een workout te doen

Sporten terwijl je eigenlijk geen tijd hebt

Ouder zijn is een drukke baan. Je hebt slechts een aantal vakantiedagen. Korte en snelle lunchpauzes. En absoluut géén zieke dagen! Daarom is het ook makkelijk te begrijpen dat het vinden van eigen tijd om te kunnen sporten een uitdaging is. Toch is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het geeft je de energie die je nodig hebt om je to-do lijst af te kunnen werken. Elke dag!

5 tips om tussen alle drukte door te kunnen sporten

Om je een klein beetje te helpen, hebben we onze favoriete tips hieronder voor je opgesteld. Ze zijn makkelijk toe te passen. En je hebt maar heel even tijd nodig.

 1. Ben altijd voorbereid
  Leg een ingepakte tas met sportspullen klaar. Hierin stop je oordopjes, water, een handdoek, douchegel, sportkleding en vergeet niet je sportschoenen. Leg je tas voor de zekerheid in je auto, zodat je altijd kunt gaan sporten als je toch net even dat uurtje tijd hebt en kunt gaan! Nu je je tas hebt ingepakt en je klaar bent om te gaan, kun je nooit een excuus hebben dat je geen spullen bij je hebt.
 2. Loop overal naar toe
  Hebben de kids voetbaltraining? Ga dan een rondje wandelen in plaats van zitten te wachten in een stoel totdat ze klaar zijn. Vind mogelijkheden om doelgericht te wandelen. Denk aan lopen naar de bushalte, naar school of waar je ook naar toe gaat. Is het met de voet te doen, doe het dan ook te voet. Elke keer als het lukt, voeg je weer wat stappen toe aan je dag!
 3. Ook de kleine workouts tellen
  Over stappen gesproken, onthoud dat een workout geen 30 minuten per dag hoeft te duren, 3 keer in de week. Elke minuut dat je hartritme verhoogd of je spieren belast worden telt. Dus stop niet met zoeken naar mogelijkheden om je workout langer dan 30 minuten te doen, want dat hoeft dus niet. Maak gebruik van de kleinere mogelijkheden die je nu misschien wel mist. Misschien heb je wel ergens 5 of 10 minuten tijd over, grijp deze minuten om te bewegen!
 4. Maak schoon als een baas!
  Zet “de klus” het huis schoonmaken om in een workout-spel. Zet een timer en kijk hoe snel jij de dagelijkse schoonmaak klusjes af hebt. Als je telkens sneller bent om van kamer naar kamer te gaan,  ben je er zeker van dat je ook extra calorieën verbrand. Moet je steeds de trap op en af om de was bij de wasmachine te leggen? Waarom loop je dan niet gewoon een aantal keer de trap af in plaats van alle was tegelijkertijd bij de wasmachine te leggen. Moet je de vaatwasser nog uitruimen? Doe een aantal aanrecht push-ups!
 5. Playtime!
  Waarom zou je niet meedoen als de kids aan het spelen zijn? Dans samen met je kinderen in de keuken onder het koken. Of nog beter: zet je workout om in een leuke tijd met je kids. Zet bijvoorbeeld een hindernisbaan op en ga met je kinderen over de hindernisbaan, zo maak je er meteen een familie aangelegenheid van. Ga je binnenkort met je kinderen naar de speeltuin? Speel mee in het klimrek, ga aan het klimrek hangen. Hef je knieën op naar je borst en hou dit 2 seconden vast, laat je benen weer zaken en herhaal de oefening.

Welke workout vind jij het leukst om te doen met je kids? 

Print Friendly, PDF & Email

Comments