Heb jij al bepaald wat het kerstdessert wordt?
Vaak staan kerstdesserts gelijk aan de extra caloriebom na een rijk diner. Dat hoeft niet. Lekker kan ook verantwoord zijn. En je hoeft tijdens de feestdagen echt niet weg te blijven van chocolade. ben je gek op chocolade toetjes, lees dan verder!
Health Expert Sabine vond een recept voor lekkere, paleoproof taartjes
Ze zijn gemakkelijk om te maken en uiteraard niet alleen maar lekker tijdens de feestdagen! 😉
Gevonden op paleo.nl
Recept
Deze taartjes zijn een ware kokos-chocolade droom!
Wat heb je ervoor nodig (dit recept is voor 6 personen):
Ingrediënten korst
- 125 gr Amandelmeel
- 4 el Cacaopoeder
- 2,5 el Honing
- 2,5 el Kokosolie gesmolten
Ingrediënten vulling
- Handvol hazelnoten
- 80 ml Kokosmelk
- 110 gr Pure chocolade

Een van de ingrediënten: pure chocolade
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de korst samen in de keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is.
- Schep 1 el van het deeg in een muffinvorm en druk aan tot je een opstaand randje hebt.
(probeer dit zo netjes mogelijk te doen) Herhaal met het resterende deeg. - Hak de hazelnoten grof en verdeel dit over de bodem van de taartjes.
- Breng ondertussen de kokosmelk langzaam aan de kook.
- Haal het pannetje van het vuur en roer de chocolade erdoor heen tot deze helemaal gesmolten is.
- Giet het chocolade mengsel in de taartjes.
- Zet de taartjes ongeveer 2 uur in de koeling.
En smullen maar!
Heb jij nog lekkere en verantwoorde recepten? Deel ze dan met ons!
Dit artikel is van de hand van Sabine Frijns. Zij is onze health expert. Ze heeft een jarenlange ervaring als (arbeids)fysiotherapeut, orthomoleculair voedingsdeskundige, paleocoach en leefstijlcoach. Ze behandelt mensen, geeft groepstrainingen, workshops en lezingen. Ze heeft passie voor alles wat met een ‘healthy life’ te maken heeft en wil graag haar kennis met jullie delen!