Strakke billen, daar doen we het voor!

Squatten, je doet het eigenlijk de hele dag door.

Je maakt al een squat beweging als je bijvoorbeeld wilt gaan zitten op je stoel. Het is de meest functionele fitness beweging die er is. Daar komt ook nog eens bij kijken dat je stabiliteit en mobiliteit verbetert. Je staat vervolgens ook weer gemakkelijker uit je stoel op. Ondertussen hebben we al 5 voordelen genoemd van de squat, maar er zijn nog meer voordelen:

Je traint ook nog eens al je beenspieren, je quadriceps, hamstrings en kuiten. Squats bevorderen een brede spieropbouw. Squats kunnen zo intens zijn dat er testosteron en groeihormonen vrijkomen in je lichaam als je de oefening echt goed uitoefent. Beide zijn namelijk van vitaal belang voor de spiergroei.

Vet, weg!

Om meer calorieën te verbranden moet je eigenlijk meer spieren krijgen. Het is namelijk zo dat voor elke kilo aan spieren die je wint, verbrand je lichaam 50 – 70 calorieën per dag. Je kunt natuurlijk ook weer afbouwen qua krachttraining mocht je vinden dat je genoeg spiermassa hebt gekweekt en genoeg bent afgevallen.

We beschrijven 2 squat oefeningen die je 20 keer uitoefent. Deze oefeningen zijn niet al te moeilijk maar wel super efficiënt. En je kunt de oefeningen natuurlijk vaker dan 1x herhalen ;-). Doe de oefeningen om de dag of laat je training met deze oefeningen beginnen.

Oefening 1: Plie squat

Wat je doet is je benen iets verder uit elkaar zetten dan bij de normale squat, let goed op dat je voeten iets meer naar buiten wijzen. Vervolgens zak je zo diep mogelijk door je knieën. Let op je houding, zorg ervoor dat je rug recht blijft. Vind je de oefening te makkelijk, dan pak je er een gewicht bij en herhaal je de oefening nog een keer.

Oefening 2: Double tap squat

Bij deze oefening is stabiliteit belangrijk. Je maakt eigenlijk met een sprongetje een lunge, eerst links voor en daarna rechts voor. Vervolgens maak je een squat. Voor diegene die toch iets wankeliger op de beentjes staat laat je het sprongetje achterwegen en maak je gewoon een lunge links voor, lunge rechts voor en vervolgens maak je de squat. Blijf goed op je houding letten.

Doe jij de squat tijdens je workout? 

Print Friendly, PDF & Email

Comments