Week 3: #ZomerfitChallenge

Anytime Fitness Zomerfitchallenge

De derde week van jouw fit, happy & healthy zomer

 

Water drinken is heel belangrijk, het houdt je fit. Maar de hele dag puur water drinken kan ook wat saai zijn.

1. Hoe maak je water nou ‘spannender?’

zomerfitchallenge anytime fitness

2. Sta op uit je hangmat!

Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s, blijkt uit een onderzoek van University Of Leicester onder bijna 800.000 personen. Degenen die dagelijks het langst zaten hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

Hoe lekker het ook is om in je hangmat te liggen… zorg dat je ook tijdens je vakantie je lichaam actief houdt. Dus geen uren liggen!

zomerfit anytime fitness

3. Kantoor workout

Werk jij op kantoor? Dan zit je vast veel. Dat dit niet goed is, hebben we al gemeld. Maar wist je dat je zelfs in je kantoortenue een workout kunt doen? Hier komt ‘ie:

  1. Chair Dips – Train je triceps en schouders door gebruik te maken van jouw bureaustoel. Let op dat ‘ie niet wegrolt! 3 sets, 10 herhalingen
  2. Desk Pushups – Plaats je handen op je bureau en doe wat pushups. 3 sets, 10 herhalingen
  3. Stair step ups – Loop even naar de trap en stap op en af; wil je het pittiger? Til dan ook steeds een knie op. 30 step ups
  4. L-Sits – Je zit op je bureaustoel, strek je benen til ze samen op. 3 sets, 10 herhalingen
  5. Single leg chair squats – Ga stevig zitten, houd je handen op de armsteunen en ga staan, steunend op 1 been. Zak weer terug tot net boven je stoel. En herhaal ook bij je andere been. 3 sets, 10 herhalingen, met elk been
  6. Desk Planking – Voer een plank uit, met je handen en armen steunend op het bureau. 2x 20 seconden

 

Deel jouw beleving en ervaringen met ons

De ZomerfitChallenge is er voor jou. Daarom vinden wij het ook super als je jouw zomerbeleving en jouw ervaringen met deze challenge met ons deelt, bijvoorbeeld via sociale media.

Gebruik #ZomerfitChallenge om ook op de Anytime Fitness Benelux Facebook pagina of Anytime Fitness Benelux Instagram vermeld te worden!

Zomerfitchallenge Anytime Fitness

Post jouw foto´s en video´s op Instagram en gebruik #ZOMERFITCHALLENGE om vermeld te worden op onze Instagram feed!

Print Friendly, PDF & Email

Comments