Wist je dat vrouwen die samen sporten, betere resultaten boeken?

Hoe jij sporten volhoudt!

Vind jij sporten ook moeilijk vol te houden?

Je start met voldoende motivatie om je doelen te behalen. In het begin is alles nieuw op de sportschool en krijg je energie. “Whow, dat gaat goed. Dit blijf ik volhouden”, maar opeens heb je het druk en sla je een keer over. Na 1 keer volgen er meerdere keren dat je overslaat, herkenbaar hé? Je wordt gebeld omdat ze je missen. Dat voelt goed en je gaat weel vol goede  moed aan de slag.  Toch is het zo gemakkelijk om weer de keuze te maken voor andere zaken en het sporten schiet er bij in.

Het is bewezen dat samen sporten ervoor zorgt dat je langer blijft sporten. Dit is een van de belangrijkste factoren voor een fitness succes story.

Motivatie is prima om te starten, maar is geen blijvende drive. Iemand vinden die ervoor zorgt dat je blijft sporten is een must!

Onderzoek van the American College of Sports Medicine als ook Brits onderzoek tonen aan dat samen met anderen sporten  gezonder is en zorgt dat je langer blijft sporten. Uit een Brits onderzoek onder drieduizend vrouwen blijkt ook nog eens dat samen bewegen effectiever is. Vrouwen vallen namelijk meer af (gemiddeld zo’n 4,5 kilo) als ze samen gezonder gaan eten én als ze samen sporten. Ook haken mensen minder snel af, omdat ze hun sportmaatje niet in de steek willen laten. http://www.diamond.co.uk/press-releases/10062010/women-who-work-out-together-are-far-more-likely-to-lose-weight/

Hoe kom je aan een sportmaatje?

Workout buddies

Kijk om je heen, in je directe nabijheid, thuis , bij je familie , op het werk of in de sportschool zelf. Daar waar mensen samenkomen om te sporten. Dat is natuurlijk een  ideale omgeving om vrienden te maken. In de sportschool ben je trouwens niet alleen. Wat is er mis om af te spreken en de volgende keer samen te sporten?

Ik heb 6 handige tips voor je. Wat zijn handige tips om (sport)vrienden te maken?

 1. Praat met de instructeur en personeel van de club;
 2. Maak gebruik van de fitnessintake, meting, evaluatie en personal training sessies. Vaak zijn deze introducties
 3. Doe mee aan fitness fun lessen, groepslessen en activiteiten op de club;
 4. Ga op dezelfde tijdstippen en dagen trainen zodat je vaak dezelfde mensen tegenkomt. Hierdoor wordt het minder “eng” om een gesprek te beginnen.
 5. Loop met een glimlach rond en sta open voor een reactie of een vraag van de ander.
 6. Vraag eens een ander om samen met jou een “challenge” of competitie aan te gaan en zo op een plezierige manier kennis te maken.

Handig is ook om te weten wat je niet moet doen als je (sport)vrienden wilt maken.

 1. Draag geen oordopjes. Je schermt je namelijk af voor anderen. Zo maak je geen vrienden.
 2. Ga geen gesprek aan met een sporter die op dat moment intensief bezig is met zijn of haar workout. Beter is om  achteraf een compliment over het behaalde resultaat te geven en zo kom je in gesprek.
 3. Neem deel aan groepslessen, fitness funlessen, introductieprogramma en andere activiteiten deel te nemen. Echt niemand zal het vreemd vinden als je deelneemt. Sterker nog: dat zullen de andere deelnemers waarderen en je helpen.
 4. Op drukke tijden sporten kan betekenen dat je moeilijker in gesprek kunt komen met anderen. Kies de wat minder drukke tijden uit om te sporten.
 5. Niemand vragen om te helpen om een oefening uit te leggen of je met een oefening te helpen.

Heb jij al een sportmaatje?

Print Friendly, PDF & Email

Comments