Hoe zet je 10.000 stappen per dag met zittend werk?

Every Step Counts - Anytime Fitness

Zit jij veel tijdens je werkdag?

De tekst ‘zitten is het nieuwe roken’ heb je vast wel eens voorbij zien komen. We zitten teveel: wel negen uur per dag, en dat is niet goed. Volgens medisch redacteur Wim Kohler heb je met acht uur per dag zitten, 40% meer kans om vroeg te overlijden. Zo kun je last krijgen van depressies, rugpijn, diabetes en hartziekten.

Hoe komt het dat we zoveel zitten?

Een groot deel van de Nederlanders heeft zittend werk: we gaan naar kantoor en daar werken we de hele dag aan een bureau, zittend. Zo nu en dan staan we op om koffie te halen of om naar de lunchtafel te lopen – waar we vervolgens weer zitten. ‘s Avonds gaan we naar huis, en na het eten ploffen we op de bank om daar verder te zitten.

Every Step Counts - Anytime Fitness

Met z’n allen zitten we teveel…

 

 

Maar ik beweeg 30 minuten per dag!

Dertig minuten per dag bewegen is een heel mooi begin, maar het is niet voldoende om acht uur per dag zitten te compenseren. En daarnaast: denk maar eens na, hoeveel beweeg jij nou echt op een dag?

 

Een 10.000-stappenplan

Goed, je gaat de uitdaging aan: 10.000 stappen per dag. We hebben het even in een stappenplan gezet voor je:

 1. Je ochtendroutine. Dit is ongeveer 300 stappen.
 2. Met een ommetje naar je auto. 1000 stappen. Vanaf nu ga je je auto wat verder weg parkeren. Zo moet je net even wat meer lopen en heb je meteen 1000 stappen te pakken.
 3. Ga je met de trein naar je werk? Vertrek dan wat eerder en wandel lekker naar het station in plaats van de fiets te pakken. Dan haal je makkelijk 2000 stappen.
 4. Stap een halte eerder uit en wandel verder naar je werk. 500 stappen. Ga je met de bus? Stap dan eens een halte eerder uit! Zoveel tijd scheelt het echt niet, maar het levert wel een aantal extra stappen op.
 5. 5 keer koffie halen voor je collega’s: 300 stappen. Je collega’s gaan je er alleen maar meer om waarderen en jij haalt mooi je stappen!
 6. Lunchtijd! Je blijft niet zitten tijdens de lunch, maar je gaat lekker een ommetje maken. Zo blijf je fris, heb je nieuwe energie, en zet je meteen weer 2000 stappen.
 7. Na de lunch ga je weer verder met koffie (of water) halen voor je collega’s.
 8. Tijd om te sporten! De dag zit erop, we gaan weer naar huis. En nee, vanavond ploffen we niet op de bank. Er wordt gesport! Met 5 kilometer hardlopen, zet je al 5000 stappen. 40 minuten op de crosstrainer zorgt voor 5500 stappen. Kijk, dan zet je zoden aan de dijk! Geen zin om te sporten? Dan ga je na het eten lekker wandelen. Luister naar een podcast, bel je beste vriendin of neem je partner mee; er zijn geen excuses meer.

 

Dit is in het kort een mooi stappenplan om zo’n 10.000 stappen per dag te halen terwijl je zittend werk hebt. Is het je toch niet gelukt, dan hebben we hier nog een aantal extra opties om toch aan die stappen te komen:

 • Neem de trap in plaats van de lift
 • Doe na het werk nog boodschappen. Een paar keer heen en weer door de supermarkt zorgt voor flink wat extra stappen.
 • Laat de hond een keer extra uit.
 • Als je moet bellen tijdens je werk, kijk of je dan door het kantoor kan wandelen.

 

Nu is het aan jou om de stap te zetten

Dit zijn onze tips om dagelijks aan de 10.000 stappen te komen. Hoe zorg jij dat je aan 10.000 stappen per dag komt? Onze trainers helpen jou graag, stap daarom even op ze af.

Nog geen Anytime Fitness lid? Zet dan nu de stap naar jouw healthier place en krijg de eerste 100.000 stappen van ons cadeau in de vorm van 10 dagen gratis sporten:

Voor Anytime Fitness in België, klik hier

Voor Anytime Fitness in Nederland, klik hier

Every Step Counts - Anytime Fitness

De hele dag aan het bureau? Zet toch voldoende stappen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments