5 tips om vastberaden naar je doel te werken in de herfst

doelen

Laat de korte en koudere dagen jou niet van je doel af houden

Het is alweer herfst! De zomer ligt achter ons. De dagen worden korter. Het wordt natter en kouder. Dat heeft soms ook effect op ons humeur. Je weet dat je moet gaan sporten. Kijkt naar buiten, regen! En het is al zo koud. Je bent ook wel moe. Ga je nou wel of niet sporten?

Natuurlijk ga jij wel sporten!

Je wilde toch een betere conditie? Je beter in je vel voelen? Je figuur verbeteren? En die zomerkilootjes zijn er nog niet eens af! Dan kun je het niet maken – voor jezelf – om niet te gaan. Elke keer dat je niet gaat, brengt je namelijk weer verder van je doelen af. Je kunt wel wat tips gebruiken, toch? Hier komen ze!

  1. Plan in, stel alerts en leef dit na
  2. Zorg voor voldoende slaap
  3. Eet gezond, geef jezelf energie
  4. Daag jezelf uit
  5. Sport samen

we lichten ze hier één voor één uit.

 

Plan in, stel alerts en leef dit na

Plan je activiteiten vooraf in en leef dit na. Help jezelf met dit gedrag, door een alert in te stellen, bijvoorbeeld in je telefoon. Die herinnering helpt jou dit ook om je voornemen na te komen. Aan jou om ook daadwerkelijk in actie te komen.

Inplannen workout Anytime Fitness

Zorg voor voldoende slaap

De Tour de France wordt in bed gewonnen, door voldoende nachtrust. Dat zei de Nederlandse winnaar (1980), Joop Zoetemelk, al. En dat is natuurlijk helemaal waar! Wil je overdag voldoende energie hebben, optimaal presteren en je doelen verwezenlijken? Dan is rust noodzakelijk. Elke persoon heeft een andere behoefte aan nachtrust. Over hoeveel slaapuren je nodig hebt, lees je meer op de site van Slaapinfo.

Eet gezond, geef jezelf energie

Vermijd die tijdelijke energieboosts van suikerhoudende (energie-)drankjes en repen zoals Snickers. Die high is van korte duur en biedt jou niet de energie die zorgt dat jij stappen zet. Een gezond voedingspatroon, met af en toe een cheat moment, bestaande uit de juiste verhouding koolhydraten-eiwitten-vetten, helpt jou niet alleen de dag door, maar geeft jou ook een boost om te behalen wat jij wenst.

Challenge Anytime Fitness

Daag jezelf uit

Volg je vaak dezelfde workout routine? Time for change! Verandering van spijs doet eten, zei je oma vroeger al. En dat is nog steeds waar. Ga met jouw trainer in gesprek, stel samen een nieuw workout programma op, of laat je coachen door een personal trainer. Leg jouw lat hoger, verras je lichaam en bereik meer!

 

Sport samen

Alleen is ook maar alleen. Voor veel mensen helpt het als ze een sportbuddy hebben. Daar schreven we al eerder een artikel over trouwens. Werkt dit voor jou ook?

anytime fitness begeleiding

Laat een Anytime Fitness trainer jou helpen

Nu is het aan jou

Zo, 5 tips die jou helpen om in het najaar wél gefocust te blijven op het bereiken van jouw doel. Welke kies jij als eerste om werk van te maken?

Print Friendly, PDF & Email

Comments