Anytime Fitness & leven in de Blue Zones

Blue Zones - Anytime Fitness

De overeenkomsten tussen de service die Anytime Fitness biedt en de leefstijl van mensen die in de Blue Zones leven

Initiator van Anytime Fitness Benelux – Petro Hameleers – behandelt in dit artikel de relatie tussen Anytime Fitness en de mensen die leven in de Blue Zones. Interessante conclusies komen uit de onderzoeken over het leven in de Blue Zones! Op plekken zoals de blue zones worden mensen vaak in goede gezondheid ouder dan 100. Wat kunnen we hiervan leren?

De blue zones zijn benoemd door onderzoeker Dan Buettner. Hij ontdekte dat op een vijftal plekken de mensen op wonderbaarlijke wijze erg oud worden, en nog in een goede gezondheid ook. De geluksvogels wonen in:

  • Okinawa, Japan
  • Sardinië, Italië
  • Loma Linda, Californië
  • Nicoya, Costa Rica
  • Icaria, Griekenland

In dit artikel vind je meer informatie hierover.

Blue Zones

Dit zijn de 5 gebieden waar mensen langer gezond leven.

In deze 5 gebieden in de wereld wonen mensen die niet alleen een hogere levensverwachting hebben,  maar ook veel gezonder oud worden!

In mijn zoektocht naar meer informatie over de leefstijl van de mensen die wonen in deze Blue Zones stuitte ik op interessante overeenkomsten met het DNA van ons Anytime Fitness concept. Het zal jullie niet verrassen dat de mensen in de Blue Zones tot op zeer hoge leeftijd blijven bewegen.

Anytime Fitness heeft middels zijn ‘Convenience concept’ randvoorwaarden gecreëerd om dat zo laagdrempelig mogelijk te maken voor mensen in onze ‘jachtige’ westerse samenleving. Een centraal gelegen locatie, 24/7 open en wereldwijde toegankelijkheid in meer dan 3500 Anytime Fitness locaties maakt het in ieder geval gemakkelijk om te bewegen.

 

Teveel zitten is funest

Het meer bewegen is natuurlijk zeer belangrijk omdat steeds meer onderzoeken aantonen dat we het overgrote deel van onze dag zittend invullen, met campagnes als “sitting is the new smoking” wordt dit al aardig onder de aandacht gebracht.

Maar ook andere conclusies uit de onderzoeken hebben aardige raakvlakken vind ik.

 

Sociale contacten

Een belangrijke conclusie is : zorg voor voldoende sociale contacten. Dit aspect stimuleert Anytime Fitness vanuit de woorden Culture en Community. Dat betekent dat we veel aandacht schenken aan het organiseren van leuke activiteiten op of direct buiten de Anytime Fitness locatie. Hier leren mensen elkaar kennen. Als Anytime Fitness ondernemer leer je jouw leden zo nóg beter kennen.

Stimuleer onderlinge contacten maar maak ook verbindingen naar jouw Anytime Fitness Community

Hoe leg je die verbindingen? Te denken valt aan deelname aan activiteiten van de winkeliersvereniging in jouw omgeving en natuurlijk bouw een warme band op met het verenigingsleven.

Wat vertelt het onderzoek ons nog meer?

Uit de onderzoeken in de Blue Zones komen ook enkele andere aspecten aan bod, zoals :

  • zorg voor zingeving in je leven
  • stel je (sub)doelen en vier je (deel)successen
  • zorg voor een evenwichtig en gezond eetpatroon

Ik ben benieuwd: leidt jij jouw leven ook zo?

 

Begeleiden en verbinden

De laatste jaren is Anytime Fitness zich meer en meer aan het richten op Coach & Connect. Vanuit Personal Coaching of Personal Training kunnen we onze klanten nog beter begeleiden met het behalen van resultaten nadat ze zich (gezondheids-)doelen hebben gesteld.

De Personal Coach of Personal Trainer adviseert, motiveert en inspireert op het terrein van bewegen, voeding en gedragsverandering cq behoud van gezond gedrag.

 

Dat gebeurt:

  • natuurlijk fysiek door 1:1 afspraken of in kleine groepjes (small group PT) van bv 1:2 tot 1:6.
  • Maar ook middels de digitale snelweg.

Ook Anytime Fitness heeft zijn eigen software ondersteuning in deze en de Anytime Fitness app die op dit moment al actief is in de USA en het Verenigd Koninkrijk zal ook voor ons in de Benelux in de nabije toekomst geactiveerd kunnen worden. We kijken er nu al naar uit dat we mensen dus ook digitaal, van op afstand, bijvoorbeeld tijdens reizen of iets langer verblijf in het buitenland, kunnen coachen.

Anytime Fitness

 

Zie jij ook welke mooie overeenkomsten gelegd kunnen worden tussen het leven in de Blue Zones en de service die Anytime Fitness aanbiedt?

Een gezonde heeft vele wensen, een zieke slechts 1. Dus , voorkomen is toch veel beter dan genezen. Ik ben benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt en welke persoonlijke acties je onderneemt om te profiteren van de inzichten uit het onderzoek naar waarom mensen in de Blue Zones gezonder en langer leven. Deel het met ons!

Print Friendly, PDF & Email

Comments