Eet jij wel gezond genoeg?

gezondheid anytime fitness

‘2 miljard mensen eten niet gezond genoeg’ 

Hoe staat het met jouw groente en fruit intake? Eet je dagelijks 2-3 stuks fruit? En nee, ik bedoel geen sinaasappelsap uit een pak. En groenten? Eet je de aanbevolen 375 gram per dag? Gezond eten is zo belangrijk!

Behalve de voordelen t.a.v. het bestrijden van overgewicht wanneer er gezonder gegeten wordt, zijn er nog meer voordelen te behalen. Zie onderstaand artikel dat op nu.nl stond.

 

Ruim 2 miljard mensen komen belangrijke vitaminen en mineralen tekort in hun dagelijkse maaltijden. Het Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition waarschuwt dat daardoor de kans op allerlei ziektes toeneemt.

 

25% van de kinderen jonger dan vijf jaar groeit minder goed door ondervoeding

In het rapport, zondag 9 oktober 2016 gepresenteerd aan de Verenigde Naties, schrijven wetenschappers dat de slechte eetgewoontes niet alleen zullen leiden tot overgewicht bij een derde van de wereldbevolking in 2030, maar dat een kwart van de kinderen jonger dan vijf jaar oud minder goed groeit door ondervoeding.

Hartklachten, hypertensie en diabets

Ook resulteert het in een toename van hartklachten, hypertensie en diabetes. Volgens het panel zal er door medici en wetenschappers net zo intensief gekeken moeten worden naar het voedselprobleem als de omgang met hiv en malaria.

Hoewel in veel landen mensen voldoende calorieën binnenkrijgen, zijn de voedingstoffen die zij binnenkrijgen niet voldoende. Het ontbreekt veel gerechten aan vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de ontwikkeling en groei van het lichaam.

gezond eten

Eet jij wel gezond genoeg?

We moeten meer afwisselen in voeding

Het panel pleit dan ook voor een betere afwisseling in voeding: mensen moeten meer groente, fruit, hele granen, vezels, noten en zaden binnen krijgen. Het nuttigen van suiker, zoete snacks en drankjes en hele zoute producten moet juist geminderd worden.

Nu je dit zo leest: hoe gezond eet jij?

Wil je dit met ons delen? En heb je nog hulp nodig? Spreek dan een van de coaches aan. Ben je nog geen Anytime Fitness lid? Maak dan 7 dagen gratis kennis bij een Anytime Fitness club bij jou in de buurt.

 

 

Dit artikel werd gespot door Sabine Frijns

Health Expert Sabine Frijns

Sabine is onze health expert. Ze heeft een jarenlange ervaring als (arbeids)fysiotherapeut, orthomoleculair voedingsdeskundige, paleocoach en leefstijlcoach. Ze behandelt mensen, geeft groepstrainingen, workshops en lezingen. Ze heeft passie voor alles wat met een ‘healthy life’  te maken heeft en wil graag haar kennis met jullie delen!

Print Friendly, PDF & Email

Comments