Goede voornemens, de grootste grap die je aan jezelf vertelt. Of dit jaar toch niet?

let's make healthy happen

Het nieuwe jaar begint altijd met goede voornemens, maar wie maakt ze nu daadwerkelijk waar? Wat zijn jouw goede voornemens? Hebben jouw goede voornemens betrekking op vitaler en gezonder worden? Is dit de eerste keer dat jij deze goed voornemens hebt of heb je deze voornemens de afgelopen jaren niet waargemaakt? Let’s get started!


Hoe komen goede voornemens tot stand?

Goede voornemens komen voort uit de behoefte iets te willen wat je nu niet hebt.

Zet voor jezelf de volgende vijf punten op papier:

  • Wat is mijn huidige situatie?
  • Wat zijn de nadelen van de huidige situatie
  • Waarom wil ik iets veranderen?
  • Wat zijn de voordelen van de verandering?
  • Wat heb ik nodig om deze verandering waar te maken?

 

Door eerlijke en duidelijke antwoorden te geven op deze vragen ga je achterhalen waarom je iets wilt! Dit zet je netjes op papier en bewaar je, want dit zal je in periode van tegenslag blijven motiveren om door te zetten.

Persoonlijk Anytime Fitness

Wat heb je nodig om jouw goede voornemens waar te maken?

Veel mensen maken hun goede voornemens nooit waar omdat het vaak  zweverige beloftes aan zichzelf zijn. Je wilt een probleem oplossen en hiervoor heb je een plan nodig, want anders zal het probleem nooit structureel opgelost worden. Het allereerste waar je naar gaat kijken is jouw motivatie om iets te gaan veranderen. Het tweede onderdeel is het stellen van doelen, want je hebt een horizon nodig om naartoe te werken. Bepaal wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Vier tot slot elk succes!

Motivatie, begin met het waarom!

Je hebt bij het formuleren van jouw goede voornemen verschillende vragen aan jezelf gesteld. De antwoorden op deze vragen zorgen voor jouw motivatie. Het is van belang om jouw motivatie met andere mensen te delen. Zodat zij weten waarom je doet wat je doet. Hierdoor kunnen andere mensen jou ook motiveren op de momenten dat het eventjes niet wilt lukken.

 

Doelen stellen

 Het stellen van heldere en haalbare doelen is van groot belang om jouw goede voornemens waar te maken. Je deelt het hoofddoel op in verschillende tussendoelen. Hierdoor is het overzichtelijk en haalbaar om jouw doelen te bereiken. Het is makkelijker om enkele kleine stappen te zetten, in plaats van 1 grote stap. Hierbij is het belangrijk dat je zorgt voor een stok achter de deur. Iemand die jou regelmatig vraagt hoe het met jouw doelen gaat en bijstuurt waar nodig.

Veel mensen stellen geen heldere en haalbare doelen en hierdoor verliezen veel mensen hun motivatie. Doordat je geen doel voor ogen hebt, weet je niet waar je naartoe aan het werken bent.


Kun je het zelf of kun je hulp gebruiken?

Om sommige goede voornemens waar te maken zul je moeten nagaan of het nodig is om hulp in te schakelen. Kijk eens eerlijk naar de benodigdheden om jouw doelen te bereiken. In sommige gevallen kun jij zonder hulp jouw doelen bereiken, maar meestal is vooral in het begin hulp erg welkom. Vaak denken mensen geen hulp nodig te hebben. Dit is jammer, want wij bieden dit standaard aan bij onze leden. Wij doen dit omdat mensen vaak niet de benodigde kennis van sport en voeding hebben. Dit is begrijpelijk, want iedereen heeft zijn/haar eigen vakgebied.

Er zijn gemiddeld 66 dagen nodig om een gewoonte te creëren. Dit komt terug in het Anytime Fitness introductie programma, waarbij jij 8-10 weken begeleiding krijgt. Dit is in het begin een belangrijke stok achter de deur om jou gemotiveerd aan het sporten te houden. Een goed begin is het halve werk, want dit zorgt ervoor dat jij een grote stap zet naar het behalen van jouw einddoel.

Dus bedenk goed of jij het zelf kunt of dat je hulp kunt gebruiken.

 

Vier elk succes!

Het is belangrijk om succes te vieren. Je zult jezelf af en toe moeten belonen, want hierdoor zal je gemotiveerd blijven om door te gaan. Vier niet alleen het grote succes, maar ook het behalen van tussendoelen is het vieren waard. Dit zorgt ervoor dat je je steeds blijft realiseren dat je naar een groter doel bent aan het werken en je steeds een stapje dichterbij komt.

 

Hoe wij jou helpen!

Bij Anytime Fitness streven wij ernaar dat onze leden duurzaam resultaat behalen, want iemand die resultaat behaalt is voor ons de motivatie om te doen wat wij doen! Bij Anytime Fitness bieden wij de begeleiding die jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken. De Anytime Fitness trainer bespreekt allereerst met jou de goede voornemens voor 2019. Hierna volgt een meting, worden doelen gesteld en krijg jij uitleg over het op maat gemaakte plan. Vervolgens heb je na elke 2 a 3 weken een bespreking met de trainer. Hierin wordt besproken of het plan goed binnen jouw levensstijl past en of je resultaat hebt behaald. Daarnaast krijg je toegang tot de Anytime Fitness & Workouts App. In deze App staan 3000+ workouts en heb jij een extra digitale stok achter de deur. Dit maakt het nog makkelijker om jouw goede voornemens waar te maken.

In een eerder blog hebben wij ook al eens 10 tips om jouw goede voornemens  waar te maken gegeven

!

 

Zet nu jouw goede voornemens om in acties?

Wil jij dit jaar nu echt jouw goede voornemens waarmaken?!

Krijg naast alle extra’s ook nog eens een maand gratis sporten cadeau door gebruik te maken van onderstaande actie!

 

Voor Nederland: klik hier.

Voor België klikt u hier.

Veel succes met de goede voornemens!

Print Friendly, PDF & Email

Comments