Kerstkilo’s vermijden? Wij geven 5 praktische tips!

Het is weer de tijd van het jaar waarin alle sporters vrezen voor de kilo’s die ze aan gaan komen gedurende de feestdagen. Heel eerlijk,  dit hoeft niet persé zo te zijn.

December heeft slechts 5 feestdagen!

Van de 31 dagen in de maand december zijn er maar 5 feestdagen:

  • 5 december, Sinterklaas
  • 24 december, kerstavond
  • 25 december, 1e kerstdag
  • 26 december, 2e kerstdag
  • 31 december, oudejaarsdag

Dit wilt dus zeggen dat er nog 26 dagen in de maand over zijn, waarin jij gewoon netjes jouw trainings- en voedingsroutine kunt aanhouden. Geen reden om je zorgen te maken toch?

 

Bewust genieten met de feestdagen

Gedurende de feestdagen draait het erom dat je geniet van de gezelligheid met familie en vrienden en dat je bewust geniet van lekker eten en drinken. Bij Anytime Fitness vinden wij het belangrijk dat jan en alleman zich bij ons thuis voelt en op de juiste manier naar persoonlijke doelen wordt begeleid door onze deskundige teams.

Wij helpen jou natuurlijk het liefste in onze club, maar om jou ook te kunnen helpen wanneer je niet in de club bent geven we jou enkele handvaten om gedurende de feestdagen bewust te kunnen genieten van alles! Voordat we ingaan op voeding en beweging gedurende de feestdagen is het van belang om te kijken naar de mindset die je hebt.

Zoals hierboven aangegeven zijn er maar 5 feestdagen. Op het moment dat jij je kip en rijst voor 5 dagen niet afweegt of iets ongezonds eet, dan zal de wereld heus niet vergaan. Het belangrijkste is dat jij tussen en na de feestdagen de knop kunt omzetten en weer je normale en gezonde voedingsroutine oppakt.

Healthy holidays

Wat je eet tijdens de feestdagen…

Voor veel mensen is voeding een groot probleem gedurende de feestdagen. We geven jou enkele tips op het gebied van voeding, waarmee je de kerstkilo’s beheerst.

 

Vijf praktische tips om de kerstkilo’s te voorkomen

Tip 1: Begin de dag goed en kies voor onze kerstmis smoothies.

Zorg dat je in de ochtend met een gezond ontbijt begint. Zorg ervoor dat je de calorieën zo laag mogelijk houdt. Je kunt bijvoorbeeld smoothies in de kerstkleuren maken. Een groene smoothie met appel, spinazie en broccoli of een rode smoothie met rode bessen en yoghurt. In een eerder blog hebben wij al iets over smoothies geschreven, dus check deze!

Tip 2: Ga niet door totdat je van de stoel afrolt.

Tijdens het eten zijn er twee type mensen; iemand die normale porties eet en dan stopt met eten en iemand die zich vol blijft proppen. Je kunt zelf wel raden welke persoon na het eten buikpijn heeft…  Eet dus normale porties en ga jezelf niet volduwen totdat het niet meer past.

Tip 3: Vergeet je groentjes niet!

Tijdens de feestdagen en tijdens het uiteten worden groentes vaak overgeslagen. Hartstikke zonde natuurlijk, want naast het feit dat hier vitamines inzitten geven groentes ook een verzadigend gevoel. Dus in plaats van twee keer frieten op te scheppen kun je beter twee keer groentes opscheppen!

Tip 4: Water en thee, every day!

Het is altijd belangrijk om genoeg water te drinken zo ook gedurende de feestdagen, want het geeft je een vol gevoel. Daarnaast komt het ook goed van pas om water tussen de alcoholische drankjes te drinken. Dit zal de kater verminderen, want een kater is een teken van uitdroging! Probeer de frisdranken te vermijden, want hier zitten veel calorieën in.

Tip 5: Vraag de trainer in jouw Anytime Fitness club om tips!

In elke club loopt een team van trainers rond die jou graag willen helpen en adviseren. De trainers zullen jou tips geven om het aantal calorieën in te perken, zodat je niet enkele kilo’s zwaarder het nieuwe jaar begint!

let's make healthy happen

Voel je niet schuldig, compenseer niet en kom naar Anytime Fitness!

Tot slot, voel je nooit schuldig over wat je gegeten hebt en ga zeker niet compenseren! Pak je normale routine weer op en geniet vooral van het gezellig samenzijn en al het lekkere eten en drinken! Heb jij ook behoefte aan deskundige begeleiding om kerstkilo’s te voorkomen of eraf te sporten? Vraag dan informatie aan via een van de onderstaande links!

Voor Nederland, klik hier.

Voor België klikt u hier.

Fijne feestdagen!

Print Friendly, PDF & Email

Comments