Meer bewegen: hoe pak jij dit vandaag aan?

Every Step Counts - Anytime Fitness

Zet de stap naar een actievere invulling van jouw dag met deze 5 tips!

We zitten teveel. Zo, dat is eruit. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat we teveel zitten met z’n allen. Je kunt eigenlijk net zo goed gaan roken, zo slecht is het. En aangezien roken ‘zo 2012’ is, kunnen we ook maar beter wat meer gaan bewegen nietwaar? We horen je denken: maar hoe dan? Nou, het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. In dit artikel vertellen we je hoe jij meer kunt bewegen, met 5 tips die jij direct in jouw dagelijks leven kunt toepassen.

Over ‘zitten als het nieuwe roken, verscheen al eerder een artikel’

Je neemt wat vaker een omweg

Jazeker, we maken het je niet makkelijk. Vandaag wordt de dag dat jij wat vaker een omweg neemt. Waarom? Simpelweg omdat je dan meer beweegt. Je kunt wel rechtstreeks naar de supermarkt lopen (de auto is geen optie!), maar waarom zou je niet een kleine omweg nemen? Zo zie je nog eens wat van de buurt en je zet meteen wat stappen. Kleine moeite, hoge score!

Je gaat na je werk lekker even sporten

Wow wow wow, sporten? Na je werk? Maar dan ben je toch moe? Dat klopt, na een lange dag is het verleidelijker om op de bank te ploffen met een zak chips dan de sportschool in te duiken. Toch ga jij vandaag naar de sportschool. Een tip: neem je sportkleding mee naar je werk! Zo hoef je niet eerst langs huis waar die heerlijke bank staat. Neem je je sportkleding mee, dan kun je meteen naar de sportschool en kun je lekker aan de slag.

Neem de trap in plaats van de lift

Deze heb je vast vaker voorbij horen komen: neem de trap in plaats van de lift. Dit is heel haalbaar en je wint er veel mee. Dus ook al zit je werk op de vijfde verdieping, je neemt vandaag lekker de trap!

 

meer bewegen

Meer bewegen? Ga fietsend naar je werk!

Ga voortaan op de fiets naar je werk

Okay, dit is geen lopen, maar ook deze ‘stap’telt! Dat de herfst al een paar keer flink heeft toegeslagen in Nederland mag de pret niet drukken, want we gaan vanaf nu lekker op de fiets naar ons werk. Ja, het regent zo nu en dan maar daar zijn oplossingen voor: een regenpak aan of een setje droge kleding meenemen (of vast op je werk leggen zodat je altijd een back-up setje hebt).

Maar vooruit, als het regent heb je misschien nog een excuus. Als de zon schijnt overigens niet; waarom zou je dan nog met de auto gaan?  En met de fiets gaan in plaats van met de auto is nog beter voor het milieu ook!

Ga minimaal een uur wandelen met de hond

Fikkie zal blij met je zijn, aangezien hij nu lekker veel aandacht krijgt. Het is namelijk gedaan met de korte wandelingen; jullie gaan samen lekker lang op pad. Je kunt Fikkie niet meer aan de overkant van de straat z’n behoefte laten doen, jullie gaan de bossen in! Fikkie kan daar lekker rennen en jij geniet van een heerlijke wandeling.

Heb je zelf geen hond? Leen dan de hond van de buren! Er zijn tegenwoordig zelfs apps waarbij je honden van de buren kunt lenen. Of ga een dag naar het asiel, daar zijn ze altijd op zoek naar mensen die de honden uit willen laten.

Zoals je ziet, er zijn geen excuses om niet te bewegen. En zelfs met een paar kleine aanpassingen kun je al flinke stappen maken – pun intended.

 

Hoe ga jij vandaag meer bewegen?

Wij helpen jou graag om jouw levensstijl te activeren. Maak daarom in de maand oktober 2017 gebruik van onze Every Step Counts actie en krijg 10 dagen sporten gratis! Je kunt contact opnemen met een Anytime Fitness club bij jou in de buurt via www.anytimefitness.nl/stappenteller.

Print Friendly, PDF & Email

Comments