Hoe voorkom ik all-inclusive kilo’s tijdens de vakantie?

Voorkomen vakantie kilo's

Kom goed beslagen ten ijs als je op vakantie gaat naar een all-inclusive hotel en de all-inclusive kilo’s wilt voorkomen!

Herken jij deze uitspraken? Ik ga tijdens mijn vakantie echt niet sporten! Ik ga tijdens mijn vakantie gewoon lekker eten en drinken waar ik zin in heb, ik heb tenslotte vakantie! Sh*t, ik ben weer 3 kilo bijgekomen tijdens de vakantie…

Komt dit jou bekend voor? 

Je loopt het hotel binnen waar jij de komende paar dagen lekker op het zonnebedje zal gaan vertoeven en in de verte zie je het buffet al… De pizza ruikt goed, de sausjes zien er lekker uit, het toetjesbuffet ziet er verrukkelijk uit en over de heerlijke zoete cocktails beginnen we maar niet.

Voorkomen vakantie kilo's

Voorkom all-inclusive kilo’s door toetjes

De all-inclusive kilo’s vliegen er nog sneller aan dan jouw vlucht terug naar huis en dan ga je thuis uit wanhoop maar weer een crash dieet volgen. Erg zonde van al het werk wat jij het afgelopen jaar verricht hebt…

En gebeurt dit ook elke keer?

Hier volgen de tips!

Wil jij het dit jaar slim aanpakken en van je welverdiende vakantie genieten, maar niet al die all-inclusive kilo’s bijkomen? Dat kan hoor, wij hebben vijf tips voor jou!

  1. Probeer elke dag een paar baantjes in het zwembad of in de zee te zwemmen. Het is lekker verkoelend en het voelt niet als trainen, maar je traint meteen je hele lichaam!
  2. Geen zin om te zwemmen? Ga na het ontbijt een goede strandwandeling maken! Geen strand? De boulevard of andere wandelpaden zijn ook geschikt, zie je tenminste nog wat van de omgeving en word je snel bruin!
  3. Doe mee met de activiteiten van het animatie team! Denk hierbij aan activiteiten zoals waterpolo, volleybal en aquagym. Dit is leuk en gezellig en je verbrand ook nog wat extra calorieën!
  4. Drink voldoende water(2 liter) door de dag heen! Ja bier is ook van water gemaakt, maar dat bedoelen we niet.. Water vult je maag, waardoor je minder gaat eten!
  5. Pak bij het eten een klein bordje, want hier past minder op. Hierdoor zal je ook minder gaan eten. En sla de toetjes niet over, maar deel ze met iemand, dan heb je ze toch gegeten maar tikt het niet zo aan.

Het Voedingscentrum schreef ook een artikel over het voorkomen van vakantiekilo’s.

 

Mocht je toch een workout willen doen op vakantie maar hier niet teveel tijd aan besteden? Lees dan onze blog over 10-minute workouts. 

Print Friendly, PDF & Email

Comments