Week 4: #ZomerfitChallenge

Anytime Fitness Zomerfitchallenge

Week 4 van jouw fit, happy & healthy zomer begint met mediteren

 

1. Ja, neem een moment voor jezelf: mediteer!

Misschien heb je het idee dat je de laatste tijd veel verhalen in het nieuws hoort over de voordelen van meditatie. Dit zou dat goed kunnen! Er zijn namelijk tal van recente studies die zowel de fysieke als emotionele voordelen van meditatie hebben bewezen. Lees hier waarom je vijf minuten van je drukke dag zou moeten reserveren om te mediteren!

Omdat…

  • Meditatie helpt tegen stress. Bij regelmatige meditatie is bewezen dat je niet alleen minder stress ervaart, maar dat het ook daadwerkelijk de stresshormonen in je lichaam verlaagt – je voelt je beter, zowel fysiek als emotioneel.
  • Het maakt je slimmer. Onderzoekers van de Universiteit in Santa Barbara, Californië ontdekten dat regelmatig mediteren  de cognitieve functies van hun studenten in de loop van de tijd verbeterde.
  • Je bent beter gewapend tegen de zogenaamde ‘uh-oh’ momenten in het leven. Regelmatige meditatie is als een goede training voor je hersenen, een goed geconditioneerd brein helpt je om beter om te gaan met pijn, strijd en stress.
  • Je slaapt beter. Omdat een fit brein emoties beter kan verwerken, betekent dit ook dat je een fit brein kan afsluiten wanneer jij dat wilt. Bijvoorbeeld niet langer s ’nachts wakker liggen en piekeren over die waslijst aan zorgen.
  • Het maakt je vriendelijker. Een studie toonde aan dat artsen die meditatie hebben beoefend, betere luisteraars waren, minder veroordeelde en meer mededogen hadden voor hun patiënten. Overal  hadden ze een veel positievere blik over de toekomst van hun patiënten dan degenen die niet mediteerde. Iedereen-arts of niet-kan een hulpmiddel zoals positief denken gebruiken.
  • het bestrijdt verkoudheid Zeker, er is geen remedie voor verkoudheid, maar onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige meditatie de frequentie en de ernst van de kou in de praktijk kan verminderen. Mind over body, inderdaad!

meditatie anytime fitness

2. Probeer eens wat anders…

 

Eet jij twee of drie keer per dag een stuk fruit? Net als met fitness routines, loert het gevaar op de loer van elke dag hetzelfde fruit eten. Onze tip: maak het spannender, profiteer van wat de seizoenen te bieden hebben en ervaar hoe lekker een nog niet eerder geproefde vrucht kan zijn!

anytime fitness

3. Vier kleine succesjes

 

Het realiseren van een nieuwe levensstijl, afvallen, gespierder worden… het gaat allemaal niet vanzelf. En soms val je ook even terug, om daarna weer stappen vooruit te zetten. Daarom is het verstandig om elke stap voorwaarts te vieren. Zo blijft jouw motivatie ook hoger!

anytime fitness

 

Deel jouw beleving en ervaringen met ons

De ZomerfitChallenge is er voor jou. Daarom vinden wij het ook super als je jouw zomerbeleving en jouw ervaringen met deze challenge met ons deelt, bijvoorbeeld via sociale media.

Gebruik #ZomerfitChallenge om ook op de Anytime Fitness Benelux Facebook pagina of Anytime Fitness Benelux Instagram vermeld te worden!

Zomerfitchallenge Anytime Fitness

Post jouw foto´s en video´s op Instagram en gebruik #ZOMERFITCHALLENGE om vermeld te worden op onze Instagram feed!

Print Friendly, PDF & Email

Comments