Week 6: #ZomerfitChallenge

Anytime Fitness Zomerfitchallenge

We sluiten deze week de #ZomerfitChallenge af

Wij hopen dat we een steentje hebben kunnen bijdragen aan jouw fitte, gelukkige en gezonde zomer. Deze week is week 6, de laatste week. We zijn heel benieuwd naar jouw verhalen!

#myanytimestory

  1. #MyAnytimeStory

Iedereen heeft een verhaal. Voor iedereen is er iets dat hem of haar ertoe bracht om te gaan sporten. En de zogenaamde knop om te zetten. Wereldwijd verschijnen verhalen van mensen, zoals jij, die vertellen hoe Anytime Fitness hen hielp een gezonder, vitaler, fitter leven te kunnen leven. Die verhalen zijn zo mooi! Wij hebben er ook een aantal verzameld. Die zijn hier te vinden op Youtube.

Maar, we weten zeker dat er meer zijn. Ze hoeven alleen nog maar online verteld te worden. Daarom willen we jou vragen, om een videootje te maken, gewoon met je smartphone. En in deze korte video vertel jij jouw verhaal. Deel je dit met ons op Facebook en/of Instagram, met #MyAnytimeStory?

Elke stap telt

2. Elke stap telt!

Meer bewegen is gezond, en we zitten bijna allemaal te veel stil. Dat is vast wel bekend. Maar wat is nu ‘te weinig’ beweging? Hoe weet je of jij de ‘gezondheidsdrempel’ haalt? Tegenwoordig zijn er apps voor om je gezondheid en beweging in de gaten te houden. Een relatief eenvoudige manier om de mate van beweging te meten, is door te kijken hoeveel stappen per dag je zet. Dat cijfer geeft namelijk een heel aardige indicatie van de activiteit van je leefstijl! Maar hoeveel stappen per dag is nu daadwerkelijk voldoende om gezond te leven?

Het equivalent van een stevige wandeling is 4000 stappen

  • 0-5.000 stappen per dag: veel te weinig beweging
  • 5.001-7.500 stappen per dag: licht actieve leefstijl, maar nog niet genoeg
  • 7501-10.000 stappen per dag: matig actief, maar kan beter
  • 10.000-12.500 stappen per dag: actieve gezonde leefstijl
  • 12.500+ stappen per dag: zeer actieve leefstijl

Ongeveer 80% van de Nederlanders schat in dat hij of zij voldoende beweegt. Kijken we echter naar de officiële cijfers, dan blijkt dat slechts 30% die 10.000 stappen ook daadwerkelijk haalt!

Hoeveel stappen zet jij? Neem jij snel de auto, stap je makkelijk in de lift? Parkeer jij altijd dichtbij je werk,  op steenworp afstand van jouw Anytime Fitness club? Weet dat elke stap telt!

 

hiit training

 

3. Do you HIIT?

Doe jij al aan HIIT training? Hoge intensiteit interval training (HIIT) houdt in dat je afwisselt tussen hoge en lage intensiteit. Deze training vereist slechts een paar minuten. Als jij al fan bent van High Intensity Interval Training, dan weet je: het is een snelle en effectieve workout. Een HIIT-workout is volgens sommigen zo effectief dat je het kunt inwisselen voor andere workouts en jezelf daarmee tijd kunt besparen. 

Hier vind je enkele voorbeelden van HIIT trainingen.

 

Deel jouw beleving en ervaringen met ons: #ZomerFitChallenge

De ZomerfitChallenge is er voor jou. Daarom vinden wij het ook super als je jouw zomerbeleving en jouw ervaringen met deze challenge met ons deelt, bijvoorbeeld via sociale media.

Gebruik #ZomerfitChallenge om ook op de Anytime Fitness Benelux Facebook pagina of Anytime Fitness Benelux Instagram vermeld te worden!

Zomerfitchallenge Anytime Fitness

Post jouw foto´s en video´s op Instagram en gebruik #ZOMERFITCHALLENGE om vermeld te worden op onze Instagram feed!

Print Friendly, PDF & Email

Comments